“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Támogassa a Baptista Szeretetszolgálat menekültek közötti munkáját!

Baptista Szeretetszolgálat 1355-ös adományvonalán keresztül gyűjtést indít a Magyarországon tartózkodó rászoruló menekültek humanitárius krízisellátásra.

Menekültek: a legfontosabb a gyermekek és az anyák ellátása

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat a segítségnyújtás egyéb formáin túl egészségügyi ellátást biztosít a Nyugati Pályaudvarnál mindazon menekülteknek, akik erre igényt tartanak.

Wonder how Hungarian Baptists are involved in coping with migration issues?

Hungarian Baptist Aid is responding to the crisis here in Budapest and in the countryside as well. Refugees arriving are Syrian, Kurdish Iraqi, Afghan, Albanian, Cameroonian, Togo, Ivorian, Cuban, Palestinian, and Armenian.

A Baptista Szeretetszolgálat és a baptisták a menekültek érdekében

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat a fővárosban naponta egy alkalommal nappali ellátásban részesít mintegy kétszáz átutazó menekültet, elsősorban gyermekeket és anyákat a Nyugati Pályaudvarnál, és éjszakai krízis férőhelyeket biztosít Budapest területén sebesültek és betegek részére. Az ország más területein is segít a segélyszervezet.

Szerződés a Kormányhivatallal: program indult a közfoglalkoztatásért

Budapest, Magyarország - A Baptista Szeretetszolgálat 2013 óta vesz részt közmunkások foglalkoztatásában, kifejezetten hajléktalanoknak, nehéz helyzetben lévőknek igyekezve munkát adni. Egy minap indult program mintegy háromszáz hátrányos helyzetbe került rászorulton segíthet.

Használják a magyaroktól tanultakat

Mianmar - A Baptista Szeretetszolgálat által kiképzett önkéntes katasztrófavédelmi szakemberek tevékenyen részt vesznek a legutóbbi áradásokat követő elhárításban és helyreállításban.

A baptista fenntartású iskolák országos tanévnyitója

Velence – A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő oktatási intézmények országos tanévnyitóját idén, augusztus 31-én, hétfőn a velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolában tartották.

Eredményes a baptista ifjúsági sakkcsapat

Budapest - Két éve kezdte, de már dobogóra tör a baptista ifjúsági sakkcsapat: az idei Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Sakk Csapatbajnokságon minap a 22 induló együttes között a negyedik helyen végzett. Az eredmény jól mutatja, hogy a baptista oktatási intézményekben bevezetett sakkoktatás és tehetséggondozás oktatási programként és sportágként is eredményes.

Tábor önkénteseknek: még lehet jelentkezni!

Tahi – Önkéntesek képzésére lehet jelentkezni, a program szeptember 9-től 13-ig tart. A tábor mindenki számára nyitott, a részvétel ingyenes.

Trefort-díjat kapott Szabó Károly, a

Trefort Ágoston-díjban részesült Szabó Károly - Az országos tanévnyitón Balog Zoltán miniszter az egyházi fenntartók közül egyetlenként kitűntette a kisújszállási baptista iskola tanárát -

Lap tetejére