“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Kis betegek szeretettel meghintett tábora Seregélyesen

Seregélyes – Sok spontán ölelés és mosoly: ilyen jeleneteknek lehetett tanúja mindaz, aki meglátogatta a seregélyesi baptista általános iskola alapítványának daganatos táborát az elmúlt héten.

Meghívó

A Baptista Szeretetszolgálat 2015. augusztus 29-én (a nyári szünet utolsó szombatján) 11-18-óráig a „Tisztelet a Hősöknek” program részeként szeretettel meghívja a rendészeti, rendvédelmi, mentő, tűzoltó, katasztrófavédő, pénzügyőr, NAV dolgozók, katonák gyermekeit a Lurdy házban található, Lurkó Bill Vadnyugati Élményvárosba egy nagy nyárbúcsúztatóra. A jelentkezőket szeretnénk megajándékozni egy élménnyel és egy ajándékkal!

Öt éve történt

A Tisztelet a Hősöknek program tiszteleg Gamauf János (1981-2010) rendőr főtörzsőrmester előtt, aki öt éve augusztusában szolgálatteljesítés közben kapott halálos lövést. Egy sötétben megbúvó fiatal férfi az ott intézkedő rendőrre és az ellenőrzött gépkocsira adott le több lövést. A rendőr főtörzsőrmester és a személyautó egyik utasa a lövések következtében a helyszínen életét vesztette.

Történelmi segítség

A Sziklakórház Atombunker Múzeum a Budai Vár alatt húzódó barlangrendszerben megdöbbentő hitelességgel kelti életre a II. világháború és az 1956-os forradalom történéseit, ami különleges élményt nyújt a rászoruló gyermekeknek szervezetett programok palettáján.

Megérkeztek a következő tanév anyanyelvi önkéntesei

Velence – Megérkeztek azok az anyanyelvi önkéntesek, akik a következő tanévben segítik majd a Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeiben az angol nyelv tanítását. A nyolc jelentkező néhány napos felkészítésen vesz részt Velencén, mielőtt megismerkednének iskolájukkal.

Hollandiai önkéntesek Kelet-Magyarországon

Tiszaszalka – Minap huszonnyolc önkéntes érkezett Hollandiából, akik a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével tíz napon át segítették a rászorulókat.

Egy tál étel a sátorban: „népkonyha” az éhezőkért

Budapest - December óta minden hétköznap meleg étellel várja a Baptista Szeretetszolgálat a kőbányai rászorulókat. Az önkormányzat közreműködésével megnyitott konyha sokaknak jelent igen nagy segítséget.

Tanácsok a túlélésért: interjú a Baptista Szeretetszolgálat biztonsági csoportjának vezetőjével

Budapest – Az augusztus a nyaralási főszezon, s évről évre egyre többen és egyre messzebbre szeretnének eljutni. Az egzotikus tájak azonban veszélyeket rejtenek magukban: a turista nemcsak szemtanúja, de áldozata is lehet terrorista-akcióknak, vagy éppen túszejtőknek. Horváth Sándor mindennapi feladatainak elvégzése mellett azoknak is szívesen ad tanácsot, akik kalandos utazásra készülnek, vagy egzotikusabb úti célt választanak nyaralóhelynek. A biztonsági szakember véleménye az, hogy ha egy-egy konkrét veszélyhelyzetre nem is készülhetünk fel előre, bizonyos sémákat legalább gondolatban begyakorolva kisebb eséllyel válhatunk áldozattá.

Sikeres egészségügyi mentőakció Sierra Leonéból

Freetown, Budapest - Hazaérkezett Sierra Leonéból Füredi Kamilla magyar baptista misszionáriusnő, aki 35 évvel ezelőtt kezdett dolgozni a nyugat-afrikai országban. Súlyos nyirokrendszeri megbetegedése miatt kért segítséget. A budapesti Szent László Kórházban ápolják.

Többnyire a legszegényebbek válnak az emberkereskedelem áldozatává

Budapest – A legszegényebbek, valamint az állami gondozásában élő gyerekek és fiatalok válnak leggyakrabban az emberkereskedelem áldozatává – mondta a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője minap az M1 aktuális csatornájának nyilatkozva. Az elmondottakat a Magyar Távirati Iroda összeállításából idézzük.

Lap tetejére