“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Telt házzal működik a Baptista Szeretetszolgálat menekülteket befogadó otthona

Budapest – Jelenleg közel 100 menekültről gondoskodnak a baptisták, a segélyszervezeten keresztül naponta, személyenként mintegy 2500 forintot fordítanak ellátásukra európai uniós, állami és saját forrásokból.

További magyar támogatás mellett a helyi partnerek folytatják a munkát

Port-au-Prince - Folytatódik Haitin az iskola és a gyermekotthon támogatása, valamint a mozgássérült gyerekek gyógyulásáért indított program, amely igen sikeres.

Projektnyitó konferencia lesz a baptista szolgáltatók módszertani fejlesztéséről

Herceghalom – Egységes szakmai munka, korszerűbb módszertani alapelvek és szorosabb együttműködés segíti a jövőben a baptista szociális szolgáltatók munkáját. A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat 202,2 millió forintos európai uniós támogatást nyert komplex programjára, amelynek végső kedvezményezettje az a közel 22 ezer ember lesz, aki nap mint nap baptista intézményeken keresztül kap segítséget. A program nyitó konferenciáját július 23-án és 24-én rendezik Herceghalomban, az Abacus Hotelben.

The Harbor of Torn Lives

The Baptist Integration Center is an active member of the community that supplies for refugees

Egy család kér sürgős segítséget

Kápolna - Egy nagyon nehéz helyzetben lévő asszony kéri kétségbeesetten a segítséget, aki beteg gyermekei és férje mellett képtelen egyedül megbirkózni a problémáival, amelyek közül a legsürgetőbb lakhatási gondjuk megoldása. A Baptista Szeretetszolgálat egymillió forintos felajánlása mellé további támogatókat keres.

Sárosd az alkotás, a zene és a tartalmas szórakozás bűvöletében

Sárosd – Tizenkettedik alkalommal rendeztek alkotótábort a sárosdi Farkas Gyula Baptista Általános Iskolában. A színes programok egész héten követik egymást.

Országjáráson a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai az elmúlt napokban és a közeli jövőben bejárták, illetve bejárják hazánk számos települését, olyan helyszíneket keresve fel, ahol súlyosan nélkülöznek az emberek. Ellátogatnak hajléktalanszállókba, nyomortelepekre, elnéptelenedett falvakba és panelrengetegekbe is. A tapasztalatokról rövidesen értékes kiadvány készül.

A kormány ismét együttműködésre kérte fel a karitatív szervezetek sorában a Baptista Szeretetszolgálatot

Budapest - A Karitatív Tanács tagjai (a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet) ezúttal a hazánkba érkező migránsok humanitárius megsegítése érdekében fognak össze.

Seregélyesi rózsatövek a Felvidéken: turisztikai, irodalmi, történelmi barangolás

Seregélyes, Felvidék - A Seregélyesi Baptista Általános Iskola 7. osztályos diákjai a közelmúltban négynapos felvidéki úton vettek részt a „Határtalanul!” pályázat segítségével.

Visszaélnek a Baptista Szeretetszolgálat nevével

Az elmúlt napokban több olyan bejelentés is érkezett hozzánk, mely szerint egy Ország Csaba Zsolt (máskor Magyar Csaba Zoltán) néven a Szeretetszolgálat mukatársaként vagy képviselőjeként bemutatkozó ember visszaélt a nevünkkel.

Lap tetejére