“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Készenlétben a HUBA Rescue24 mentőegység

Budapest – A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság operatív törzsének kérésére a Baptista Szeretetszolgálat január 13-án pénteken délután Pavelcze László vészhelyzet-kezelési igazgató irányítása mellett az ónos eső, az utak jegesedése és az esetleges havazás miatt készenlétbe helyezte a HUBA Rescue24 mentőegység személyzetét és speciális járműveit.

Munkatársunkat az év emberének választották a Kisalföldön

Sopron – A civil szféra és az önkormányzatiság hétköznapi hősei közül Sopronban munkatársunkat, a helyi Baptistapont vezetőjét, Gálné Kapás Mártát választotta a megyei lap szerkesztősége az Év Emberének 2016-ban. Gratulálunk!

Warm Clothes and Financial Aid Across Border

In Transcarpathia (Ukraine), Transylvania (Romania) and Vojvodina (Serbia)

Meleg ruha és anyagi segítség a határokon túlra is

Kárpátalja, Erdély, Vajdaság – A rendkívüli hideg időjárás különösen kiszolgáltatott helyzetbe hozza azokat a szegény embereket is, akik elvileg nem tartoznak a hajléktalan léthelyzetben élők közé. A Baptista Szeretetszolgálat meleg ruhát, illetve anyagi segítséget juttatott el a határokon túlra, hátrányos helyzetű településekre is. Elsősorban tűzifára van nagy szükség.

Szavazzunk a baptista iskola igazgatónőjére, legyen ő a kőbányai év embere!

Budapest – A Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola igazgatónőjét, Tatai Erikát is jelölték idén az oktatási intézményben folyó munka elismeréséül a Kőbányai Év Embere kitüntető címre. Szavazni emailben és a kerület közösségi oldalán lehet:

Életet mentett a szociális munkás

Vác – A Baptista Szeretetszolgálat házi segítségnyújtó szolgálatának munkatársai egy idős asszony életét mentették meg január 9-én, hétfőn Vácott.

A baptista szállásokon folyamatosan fogadják a hideg elől menekülőket

Budapest – A rendkívüli hideg rendkívüli intézkedéseket követelt a Baptista Szeretetszolgálattól, amely hat éjjel-nappali fővárosi intézményében közel ezer hajléktalan léthelyzetben élő embertársunkról gondoskodik. A segélyszervezet minden szállója, menedékhelye létszámon felül is fogadja az érkezőket, senkit sem utasítanak el. Az elmúlt napokban jelentősen nőtt az adományok mennyisége, ám még mindig nagy szükség van ételre és meleg holmira!

Senkit sem küldenek el a baptista intézmények!

Budapest – Rendkívüli hideg napok következnek, akár mínusz 20 fok alá is süllyedhet éjszakánként a hőmérséklet, amely viharos széllel, hóval párosulhat. Ilyenkor a hajléktalan léthelyzetben élő emberek sokkal inkább veszélyben vannak, mint máskor, a segítség életeket menthet. Nagy szükség van adományokra is!

Tehetségműhely a kisújszállási baptista iskolában

Kisújszállás – A Baptista Tehetségsegítő Tanács művészeti műhelyének rendezvényeként az elmúlt év végén sikeres szakmai napot rendeztek a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskolában.

Köszönöm, szeretetszolgálat!

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat adományozási igazgatóságának munkatársai 2016-ban is egész évben járták az ország legszegényebb vidékeit a Nyírségtől Tolnáig, Békéstől Baranyáig annak érdekében, hogy segítsenek a rászorultakon. Nagyon sok helyre, nagyon sokaknak küldtek csomagot, vagy más módon nyújtottak segítséget. Az alábbiakban az igazgatósághoz érkezett levelekből idézünk.

Lap tetejére