“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Aranyanyu-díj: munkatársunkra, Toszeczky Renátára is lehet szavazni!

Budapest – A Richter Aranyanyu Díj csak nőknek szól és célja immár ötödik éve, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. A díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. Idén a szociális területen dolgozók kategóriájában a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának koordinátorát, Toszeczky Renátát is jelölték.

Túlélés – értékes, hasznos könyv a honvédségi könyvtáraknak

Budapest – Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat biztonsági tanácsadója a napokban 40 könyvet adott át a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóműhely vezetőjének, Besenyő János ezredesnek. A könyv elérhető lesz minden honvédségi könyvtárban és remélhetőleg hasznos olvasmányt, ismeretanyagot nyújt majd a válsághelyzetekbe induló katonák számára is.

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársa a globális problémákról

Budapest – A globális problémákról rendezett fórumot minap a Demnet Alapítvány és a HAND Szövetség. Az est, illetve a tanulmány-bemutató november 6-án, pénteken délután a Millenáris Park Európa Pontján volt, az eseményen elmondta véleményét Baczkó Zsuzsanna, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője is.

Közös tréningen az emberkereskedelem elleni küzdelem résztvevői

Szarvas – Az emberkereskedelem és a kizsákmányolás áldozatai a sebezhetőség és az illegalitás között címmel rendezett sikeres konferenciát november 4-től 6-ig a Baptista Szeretetszolgálat.

Megkezdődött a berendezkedés Slavonski Brodban

Slavonski Brod – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és az amerikai keresztény önkéntesek november 5-én, csütörtökön regisztráltak az épülő slavonski brod-i menekülttáborban. Jelenlétük Opatovac után a horvát-bosnyák határvárosban is állandó és folyamatos lesz.

A siker fejben dől el – tehetségtámogatás és blogíró verseny

Budapest – A Kovács Pál Baptista Gimnáziumban november 12-én, csütörtökön szakmai napot tartanak és blogíró versenyt hirdetnek a tehetséggondozás jegyében.

Németországi tanulmányút hasznos tapasztalatokkal

München – A Baptista Szeretetszolgálat és a Magyarországi Baptista Egyház elsősorban szociális területen dolgozó szakembereiből álló csoportja nemrégiben egy európai uniós projekt lehetőségeivel élve Németországban gyűjthetett hasznos tapasztalatokat az ottani ellátás módszereiről és módjairól.

Konferencia az emberkereskedelemről

Szarvas – Emberkereskedelem és kizsákmányolás áldozatai a sebezhetőség és az illegalitás között címmel rendeznek konferenciát november 4-től 6-ig a településen, a Liget Hotelben.

Misszió holland önkéntesekkel Kárpátalján

Kárpátalja – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai az elmúlt napokban hollandiai keresztény önkénteseket kísértek Kárpátalja részben romák lakta településeire, akik a magyart anyanyelvükként használják.

Kezdődik a téli krízisellátás

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai megkezdték a téli időszakra vonatkozó munkát a hajléktalanok ellátása érdekében. Hívja a 06-1-3384186-os telefonszámot!

Lap tetejére