“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Segítség a bajban: egy adományozó könyve bevételét ajánlotta fel

Velence – Albérletbe költözhet az a dinnyési asszony, akinek idén márciusban el kellett hagynia a házát, mert az életveszélyessé vált. Bene Istvánné a Baptista Szeretetszolgálat segítségével jutott átmeneti szálláshoz, azóta a segélyszervezet velencei ingatlanjában lakik. A szeretetszolgálat munkatársával nyugdíjas úr kereste fel…

Folytatódik az építkezés a Baptista Szolgáltató Centrumban

Budapesten – Kőbányán, a Maglódi utcában a helyi önkormányzattal együttműködésben tevékenykedik a Baptista Szolgáltató Centrum, ahol rendszeresen több száz szegény ember jut meleg ételhez és ruhához, ahol a közfoglalkoztatási programnak köszönhetően az Utcafront szállásán lakó hajléktalan emberek segítik a helyi rászorulókat. Rövidesen jelentősen tovább bővül a segítségnyújtás köre.

Nemzetközivé nőtte ki magát a Meseszép-mesekép pályázat

Törökszentmiklós – Ünnepélyes eredményhirdetés helyszíne volt a Kölcsey Ferenc Általános Iskola április végén, ahol a Meseszép-mesekép pályázat résztvevői közül a legjobbakat díjazta a zsűri. A 18 iskolából összesen 101 magyar és 24 angol nyelvű pályamű érkezett.

Volonteurope members embark on humanitarian volunteering course

by volunteurope (May 3, 2016)

Baptista segítség Körmenden: mentőautó a menekülttáborban

Körmend – Május 2-án, hétfőn kitelepült a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 elnevezésű speciális mentőcsapatának egy, személyzettel ellátott mentőautója a körmendi ideiglenes befogadó táborba.

Elveszett életek Peruban, avagy a bűnhődés stációi

Lima (Peru) – A Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Szenczy Sándor lelkész ragaszkodik ahhoz, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy a külföldön bebörtönzött magyarok hazakerüljenek: függetlenül bűneiktől, amelyekért itthon is bűnhődhetnek, ha ez szükséges a földi igazságszolgáltatás megítélése szerint. E kitartásnak köszönhető, hogy ma több olyan országban segít, támogat, szó szerint életben tart honfitársainkat a segélyszervezet, ahol nincsen semmiféle más esélyük.

Összegzés az ecuadori földrengés után

Budapest – Április 26-án, kedden délután hazatért Magyarországra Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója a földrengés sújtotta Ecuadorból. A szakember 56. nemzetközi bevetése volt a dél-amerikai küldetés. Érkezésekor a repülőtéren a TV2 munkatársainak elmondta, munkatársaival mintegy 300 túlélő, beteg és sérült egészségügyi ellátásában vett részt, 4500 liter ivóvizet, valamint 3 tonna élelmiszercsomagot osztottak ki a humanitárius segítségnyújtás során. A Rescue 24 csapata szorosan együttműködött helyi és amerikai baptista partnereivel.

Menekült és oltalmazott családok kirándulása

Bécs – A Vivaldi Travel nagyvonalú karácsonyi ajándékát nemrégiben, egy derűs szombaton „érvényesíthették” a Baptista Integrációs Központ munkatársai pártfogoltjaik érdekében. A menekülteket és oltalmazottakat befogadó otthon lakói az osztrák fővárosba kirándulhattak.

Egy csodás nap az Országos Kéktúra jegyében

Seregélyes – Idén első alkalommal hirdette meg a Seregélyesi Baptista Általános Iskola az „Indulj el egy úton…” elnevezésű természetismereti-turisztikai vetélkedőt: minap 153 csapat, 600 diák mérte össze tudását a nem mindennapi eseménysorozaton, amelynek folytatását tervezik.

Our workers have started their work in Ecuador

The professionel team that includes a doctor, two nurses and a logistics specialist, started its work in Ecuador on Wednesday. The workers of Rescue 24 met with Abg Julio Cesar Quinonez, Governor of Guayas, who informed the team about the current needs.

Lap tetejére