“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

A 20. jubileumi akció során 47 ezer 240 cipősdoboz ajándékot gyűjtöttünk

Ebben az évben már 20. alkalommal szervezte meg a Baptista Szeretetszolgálat az országban általa meghonosított, és azóta oly sok szervezet által követett Cipősdoboz Akciót, amelynek során az ajándékokat mindig rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet, olyanoknak, akiknek talán más nem is került volna a karácsonyfa alá.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Ételosztás és hallgatói gyakorlat leendő humanitárius szakemberek részére

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat a Lidl Magyarország támogatásával és az Óbudai Egyetem „Humanitárius Műveletek Menedzser”-szakán hallgatók bevonásával közel kétszáz rászoruló részére osztott ételt december 16-án a Baptista Kőbányai Szolgáltató Centrumban.

Átadó ünnepség a debreceni Napsugár Gondozóházban

Debrecen – Támogatott lakhatás kialakítása, szociális alapszolgáltatás fejlesztése valósul meg a debreceni Napsugár Gondozóházban.

Élelmiszert gyűjtöttünk rászoruló családoknak a karácsonyi ünnep előtt

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita és OSzSK három telephelyének munkatársai 2023. november 17-től 19-ig, péntektől vasárnapig tartós élelmiszereket gyűjtöttek rászoruló családok részére. Ezt az adománygyűjtést már a negyedik éve végezzük.

A mentőcsapatot 3 millió forinttal támogatta Székesfehérvár önkormányzata

Székesfehérvár - Rendkívüli helyzetekben rendkívüli döntésekre és segítségre van szükség. Ennek jegyében Székesfehérvár önkormányzata 3 millió forintot ajánlott fel a törökországi földrengés áldozatainak mentésében résztvevő Rescue24 speciális mentőcsapat részére – még a természeti katasztrófát követő napokban.

Egy apró gesztus is nagy változást hozhat

Támogassa karácsonyi adománygyűjtő kampányunkat és tegyük együtt szebbé rászoruló családok ünnepét: vásároljon plüss mosómedvét* bármely Lidl áruházban!

Akció az Utcafrontnál, önkéntesekkel

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Kőbányán, a Bánya utcában üzemelteti az Utcafront Menedék Hajléktalan Személyek és Szenvedélybetegek Integrált Intézményét. November 25-én, szombaton több mint harminc ellátott jelentkezett, élt azzal a nagyszerű lehetőséggel, hogy az ünnephez közeledve a szokottnál rendezettebb külsőt öltsön.

Komoly elismerést kapott emberkereskedelem elleni küzdelmünk!

Budapest - Munkatársunk, Toszeczky Renáta november 24-én Hornung Ágnes családokért felelős államtitkártól átvehette az Emberi Méltóság Védelméért Díjat.

Lap tetejére