“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Közös fővárosi ételosztás Szenczy Sándorral

Budapest - Immár hagyomány, hogy közösen osztanak ételt a rászorultaknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. Ismét két egymást követő nap is jutott, illetve jut étel a szegényeknek.

Tehetségműhely-vezetők tanácskozása

Kisújszállás – Újabb mérföldkőhöz érkezett a Baptista Tehetségsegítő Tanács munkája. A munkatársak elérkezettnek látták az időt ahhoz, hogy összeüljenek, és közös munkával megalkossák a baptista oktatási intézmények tehetséggondozó munkájához a közös stratégiát. Ez február első két napján történt meg.

Számítástechnikai eszközök az iskolának

Petőfibánya – Értékes számítástechnikai eszközöket kapott február 7-én a Petőfi Sándor Baptista Általános Iskola.

Segítség a legtávolabbi magyar falunak

Kommandó – Leégett az év elején egy székelyföldi magyar falu iskolája, hamu martaléka lett a könyvtár és a sporteszközök raktára is. Az Alba Fehérvár KC kézilabdacsapata, a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és a Vörösmarty Mihály Könyvtár felajánlotta segítségét: szombaton például fontos mérkőzésen gyűjtenek a kézisek.

Training of Roma pastors by American Teachers

On January 30th, Hungarian Baptist Aid, with its American partners, started the training of future Roma pastors and current ministers. The program will last until February 3rd in Balatonföldvár (next to Lake Balaton).

Roma pásztorokat képeznek az amerikai előadók

Balatonföldvár – Leendő roma pásztorok felkészítését és jelenlegi lelkészek továbbképzését kezdte meg január 30-án, hétfőn amerikai partnereivel a Baptista Szeretetszolgálat. A program február 3-án, péntekig tart a tóparti városban.

Harminchat magyarországi településen osztott segélyt tavaly a szervezet

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat adományozási igazgatóságának munkatársai idén is folytatják a legszegényebbek érdekében végzett munkájukat. Az elmúlt évben rendszeresen látogattak vidékre, ahol rászorultaknak osztottak elsősorban használt ruhát, márkamentesített új ruhát, valamint élelmiszert. Az osztásokat helyi civil szervezetek, baptista gyülekezetek, önkormányzatok és családsegítők közreműködésével végezték el elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Heves, Tolna és Pest megyékben.

Gálán köszönte meg a Baptista Szeretetszolgálat a támogatást

Budapest – Idén is a Kempinski Hotel Corvinus Budapest adott exkluzív helyszínt annak a rendezvénynek, amelynek során a Baptista Szeretetszolgálat megköszönte támogatóinak mindazt a segítséget, amellyel több tízezer rászoruló kisgyermek karácsonyát tehette örömtelibbé az elmúlt év karácsonyán.

Hittörténetek a baptista iskolában

Budapest – A fővárosi Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskolában január 26-án, csütörtökön megtelt a tornaterem tanulókkal, pedagógusokkal és szülőkkel a B49-es program Hittörténetek című eseményén.

Tatai Erika igazgatónő lett az év kőbányai embere

Budapest – Eldőlt, hogy ki lett az Év Kőbányai Embere díj nyertese. Január 25-én, szerdán este a Köszi KőCaféban hirdették ki a győztest, aki a Kőbányai Kulturális és Közéleti Portál olvasóinak szavazatai alapján lett a cím birtokosa.

Lap tetejére