“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Tartós élelmiszer és meleg étel az adományból

Seregélyes – Tízezer eurót, azaz több mint 3 millió forintot adományozott a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványnak a C & A Foundation. Az összegből a segélyszervezet tartós élelmiszert tartalmazó ajándékcsomagot állított össze és oszt szét, valamint meleg étkeztetést biztosít a következő hónapokban a rászorultaknak.

Cipősdoboz Gála: ünnep a gyerekekkel és Szandival

Budapest – Negyvenezernél is több cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze a 2016-os évben a jótékonysági programot tizenhárom éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat. Az évről-évre egyre népszerűbb Cipősdoboz Akció központi bázisa idén is a budapesti Deák téren található Cipősdoboz Vár volt. A kampány idén újabb gyűjtőpontokkal bővült, és már második évben lett elérhető a csomagkövetés, vagyis a felajánlók egy része nyomon követhette, melyik településre kerül az általa elkészített ajándék.

Psychosocial support and awareness raising in the light of migration crisis

A new regional project supported by the International Visegrad Fund

Elnöki üdvözlet karácsony alkalmából

Csupán néhány nap, és eljönnek az ünnepi pillanatok. Érkezésük nem sokakat lephet meg, hiszen az advent a várakozás, a felkészülés jegyében telik. Beszerezzük a fenyőfát, előszedjük a díszeket, megtervezzük az ünnepi menüt, titokban hazacsempésszük ajándékainkat – készítjük a szívünket, ünneplőbe öltözünk, aztán meglátogatjuk szeretteinket. Mert tudjuk, az ünnep idén is beköszönt majd...

Tisztelet a Hősöknek az Árvák karácsonyán

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Tisztelet a Hősöknek programjának ajándékaként Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel Kórus lépett fel a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban megrendezett Árvák karácsonya elnevezésű rendezvényen. Ezzel a felajánlással tisztelgett a program azon katonák emléke előtt, akik már nem lehetnek közöttünk.

Örömkönnyek és csodás pillanatok a földalatti csarnokban

Parajd – A parajdi sóbánya lélegzetelállító földalatti csarnokában gyülekeztek december 17-én, szombaton délelőtt azok a gyermekek, akiknek többsége a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes alapította székelyföldi gyermekotthonokból érkezett az ünnepségre. A fiatalok évről-évre azoknak a cipősdoboz ajándékoknak örülhetnek ilyenkor, amelyeket a Baptista Szeretetszolgálat juttat el Erdélybe: a dobozok legtöbbjét az akció központi gyűjtőhelyéről, a budapesti Deák téren felépített Cipősdoboz Várból indították útnak napokkal ezelőtt a Sóvidék felé.

Lelki-szociális támogatás és figyelemfelkeltés a migránsválság tanulságai alapján

Új regionális együttműködés a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával A migrációs válság még 2016 végén is aktuális téma. Bár a visegrádi országok területén jelenleg kevés a menekült, az idegengyűlölő viselkedés és retorika erősödni látszik. Sok olyan megválaszolatlan kérdés és félreértés gyűlt fel ezen a területen, amellyel foglalkozni kell. A program ehhez szeretne segítséget nyújtani.

C&A Foundation supports children in need

C&A Foundation donated 10.000 euro grant to Hungarian Baptist Aid to finance the meals of needy children in Seregélyes and Tiszaszalka.

Cipősdoboz ünnepség a Beregháton

Tiszaszalka – Kedves ünnepség színhelye volt a település általános iskolája, ahol több száz gyermeknek szereztek örömet a Baptista Szeretetszolgálat akciója nyomán többségükben fővárosi adományozók.

Vujity Tvrtko árverésre bocsátja Pulitzer-emlékdíját a Tábitha ház részére

A Pulitzer-emlékdíj árverezéséből befolyó teljes összeget a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház kapja. Ez az intézmény foglalkozik azokkal a beteg gyermekekkel, akiknek az orvostudomány mai állása szerint olyan betegségük van, amely az élet elvesztéséhez vezet. A Tábitha a legmagasabb szintű ellátást biztosítja a nehéz helyzetben lévő kicsiknek, fiatal felnőtteknek és családjaiknak.

Lap tetejére