“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Tábitásokat jutalmazott Dorog városa

Pozsony – A Szociális Munka Napja alkalmából Dorog városának önkormányzata a település szociális ágazatában tevékenykedő dolgozóit – közöttük a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ, TÁBITA Alapszolgáltatási Központ dorogi munkatársait –, pozsonyi kirándulással jutalmazta. A pozsonyi advent első alkalmán, 2017. november 25-én, szombaton két autóbusszal, idegenvezető kíséretével a tizenkét tábitással együtt összesen hatvanketten vehettek részt a városnézéssel egybekötött kiránduláson.

Ifjú futballista tehetségek a közös, máltai-baptista ételosztáson

Budapest – Már évek óta szervez együtt ételosztást a karácsonyi ünnep közeledtével a két segélyszervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat a fővárosi Batthyány téri, úgynevezett máltai központ udvarán.

Szép ünnep lett a (L)átható Szeretet programjának idei első állomása

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat idén ismét útjára indította a látássérült gyerekekre fókuszáló (L)átható Szeretet programját. A kampány lehetőséget biztosít ahhoz, hogy az ajándékozásra jelentkező dobozolók személyre szabott cipősdoboz ajándékot készíthessenek.

ALDI élelmiszer program

Pécs, Gyömöre – Idén júniusban kezdte meg a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve az áruházi expressz árumentési projektet. A kezdeményezés decembertől újabb intézmény együttműködésével egészült ki.

A Mikulás meglátogatta a gyermekeket

Koroncó - A Mikulás az ünnepen látogatást tett a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központjának koroncói bölcsijeiben is, s ezzel sok örömteli pillanatot szerzett az őt váró gyermekeknek.

What We Learned at the Chess World Championship

Julianna and Zsuzsanna Terbe, twins and both players of the Hungarian Baptist Aid who represented Hungary at the FIDE World Junior Chess Championships have come back from the picturesque Italian Alps with some important lessons learned.

Cipősdoboz Akció 2017: elkezdődött a kampány!

A Baptista Szeretetszolgálat 14. alkalommal szervezi meg országos karácsonyi adománygyűjtő kampányát, a Cipősdoboz Akciót. A 2017. évi kampány december 1-én 11 órakor egy sajtótájékoztató keretében indult el a fővárosi Deák téren, a Cipősdoboz Várnál.

Tanulságok a sakk csúcsairól

Tarvísió - Eseménydús két héten vannak túl a Baptista Szeretetszolgálat által támogatott sakkozók, Terbe Julianna és Zsuzsanna, akik a női Junior Sakk Világbajnokságon vettek részt az olaszországi Tarvísióban.

A baptista sakkiskola újabb remek sikere: Demeter Dorina női Fide-mester lett!

A Baptista Szeretetszolgálat támogatásával induló ifjú tehetség, Demeter Dorina nemrégiben nemzetközi versenyén bombameglepetést okozott a „magyar rangadón”, amikor 12 évesen legyőzte több mint 400 élőponttal magasabban jegyzett nemzetközi mester ellenfelét, Almási Istvánt, s ezzel WFM minősítést szerzett.

A Rescue24 is részt vett az országos katasztrófavédelmi gyakorlaton

Mátraszentimre – A téli időszak veszélyeire való felkészülés jegyében tartottak országos gyakorlatot a Rescue24 speciális mentőcsapat tagjainak részvételével a katasztrófavédelem, a rendőrség, a közútkezelő és az erdészet szakemberei november 18-án.

Lap tetejére