“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Ételosztás és kiadvány-bemutató volt a szegénység elleni küzdelem világnapján

Budapest – Az ENSZ közgyűlése 1992 decemberében a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította október 17-ét. A Baptista Szeretetszolgálat e naphoz kapcsolódóan október 17-én, szombaton 11 órától 400 adag meleg ételt osztott ki a rászorulóknak Budapesten, a Baptista Szolgáltató Centrum Maglódi utca 143-as szám alatti telephelyén. Az eseményen mutatták be „A szegénység 100 arca” című kiadványt.

Harmincnégy autóbusz egyetlen éjszaka

Opatovac (Apáti) – Kemény munkával tölti az éjszakákat ezekben a napokban a horvátországi menekülttáborban a magyar és az amerikai baptisták csoportja.

HBAid in Croatia at the Refugee Camp

HBAid now has a permanent presence at the refugee center in Croatia.

Minden szolgálat alapja a szeretet – baptista szolgáltatók záró konferenciája

Balatonalmádi – A Baptista Szolgáltatók Módszertani Fejlesztése címmel rendeztek konferenciát a tóparti településen október 14-én és 15-én. (A program száma: TÁMOP–5.4.12/14/1-2015-0004.)

Amerikai önkéntesekkel Horvátországban

Opatovac (Apáti) – Tartós jelenléttel folytatja a munkát elsősorban a menekült gyerekek és nők érdekében a Baptista Szeretetszolgálat.

Kisgyermekes családok támogatása

Opatovac (Apáti) – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai Horvátországban, az opatovaci menekülttáborban csütörtökön több száz élelmiszercsomagot és hálózsákot osztottak ki a kisgyermekes migráns családoknak. Az adomány egy része Michel van Boxtel koordinálásával holland támogatás útján érkezett, aki a horvátországi baptista önkéntesek mellett részt vett az osztásban.

Holland használt ruha Kárpátaljára

Nagydobrony – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai minap elszállították Kárpátaljára a Hervormd Sliedrecht elnevezésű holland keresztény gyülekezet által küldött ruhaadományt. Michel van Boxtel, a holland adományozók kapcsolattartója is elkísérte őket és segítette a közel háromtonnányi használt ruha célba juttatását.

Katonák, rendőrök és mentők pihennek a Baptista Szeretetszolgálat segítségével

Ráckeve – A Baptista Szeretetszolgálat a határok mentén kialakult helyzetre tekintettel, ismerve az ott szolgáló rendőrök, katonák és mentők leterheltségét és helytállását, a ráckevei Duna Relax Wellness szálloda segítségével nemrégiben egy kis pihenésre hívta őket.

Találkozott a "Támogatott lakhatás" munkacsoport

Nem először találkoztak a TÁMOP -5.4.12-14/2015-0004 számú "Baptista szolgáltatók módszertani fejlesztése" projektben dolgozó "Támogatott lakhatás munkacsoport" tagjai az elmúlt héten Gyulán. A BÉTESZ gyulai intézményének megtekintése mellett az új típusú szolgálat működésének legfontosabb szakmai kérdéseiről egyeztettek a találkozó résztvevői

Adventi hangverseny és istentisztelet a Budapest Sportarénában

A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat nagy örömmel hív mindenkit arra a nagyszabású ünnepségre, amelynek a XII. adventi Cipősdoboz Akció apropóján a BudapestAréna ad helyet december 13-án, vasárnap.

Lap tetejére