“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Mindenük elégett, segítséget várnak

Székesfehérvár – Volt, akinek nagyon rosszul kezdődött az új év… Egy kétgyermekes székesfehérvári család Kodolányi János utcai lakásában a karácsonyfa bontásakor keletkezett tűz, amelynek következtében kiégett a Kelemen-család szinte teljes otthona és lényegében mindent elveszítettek. Pótlásra szorulnak a berendezési és lakásfelszerelési tárgyak, a ruhák, a cipők, a könyvek, a tanszerek, a hangszerek, az elektronikus eszközök. A házaspár két leányt nevel, az anya a tűz során égési sérüléseket szenvedett. Aki segítene rajtuk, az alábbi számlaszámra utalhat: 11736082 - 20054403 - 00000000. A közlemény rovatba írják rá: Kelemen-család.

Az „Együtt-Értük” Alapítvány megköszönte

Martonvásár – Az „Együtt-Értük” Alapítvány immár 24 éve azért dolgozik, hogy az értelmileg, illetve súlyosan-halmozottan sérült gyermekek és fiatalok életkörülményei javuljanak. A szervezet január 14-én évértékelő rendezvényen látta vendégül támogatóit, segítőit, önkénteseit, közöttük a Baptista Szeretetszolgálat munkatársait is.

Beszélgetés a hajléktalanságról, újabb közös ételosztás

Budapest – Január 12-én a Párbeszéd Házában a hajléktalanokról, a hajléktalan-ellátás problémáiról és az előttünk álló feladatokról beszélgettek a fedél nélküli embereket segítő szervezetek képviselői. Az esemény résztvevője volt Ghyczy Gellért, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa is.

Felkészítő tréning Jerevánban

Jereván – A tavalyi hasonló grúziai tevékenység után januárban Örményország fővárosában, Jerevánban tart felkészítő foglalkozásokat a Baptista Szeretetszolgálat két munkatársa.

Meleg ruhát válogathattak és ebédet kaptak a rászorultak

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat a hideg téli időjárás veszélyeire való tekintettel 2016. január 11-én, hétfőn 11 órától nagy mennyiségű meleg ruhát osztott ki a nélkülözőknek. A rászorulók mintegy 450 adag meleg ételt (kelkáposzta főzeléket virslivel) is kaptak Kőbányán, a Baptista Szolgáltató Centrum Maglódi utca 143-as szám alatti telephelyén.

Warm Clothes and Food to People in Need

Concerning the cold winter, Hungarian Baptist Aid distributed warm clothes and several hundreds of food to people in need at Kőbánya (Budapest).

Készen áll a mentőcsapat

A Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport felkészült az esetleges, rendkívüli téli időjárás okozta szükséghelyzet kezelésére. A segélyszervezet vészhelyzetkezelési igazgatójának, Pavelcze Lászlónak irányítása mellett a csapat és a járművek készen állnak arra, hogy amint azt oly sokszor a múltban is tették, a havazás miatt elzárt területekre üzemanyagot, élelmiszert szállítsanak, ha kell, bajba jutott személyeket mentsenek, vagy orvosokat, ápolókat, más szakembereket juttassanak el olyan településekre és helyszínekre, amelyeket az elzárt utakon nem lehet megközelíteni.

„Ezért a csodáért érdemes dolgozni!”

Rudolftelep, Pécs – Semmi sem tud olyan nagyot ütni, mint az élet, de nem az számít, mekkorát üt, hanem, hogy mennyi ütést állsz ki. Bírni kell a pofont és muszáj menni tovább, mert csak így lehet győzni!, állítja Ludva Henrietta. Véleményét a testvérével történtek után fogalmazta meg. A Baptista Szeretetszolgálat erejéhez mérten segítette a csodálatos gyógyulást.

Munkában a Krízisautó, szükség van téli ruhára!

Budapest – A nagy hideg miatt különösen fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkben élőkre és megakadályozzuk a tragédiákat, a közöny ellen tenni kell: erre figyelmeztetnek a Baptista Szeretetszolgálat téli krízisellátásban résztvevő szociális munkásai.

2016: az értékek éve

1982-ben egy átfogó értékrendszeri kutatás történt Európa sok országában, köztük Magyarországon is. Arra a kérdésre, hogy: „Van-e valami, amiért a családján kívül feláldozná magát?” Vajon ma mit tartanak az emberek értéknek?

Lap tetejére