“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

„Drogcsúszda” – iskolai prevenciós program

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával olyan drogprevenciós programot hajt végre, amely legalább hat fővárosi középfokú oktatási intézmény diákjaihoz és pedagógusaihoz jut el.

Baptista suliból New York és Washington színpadjaira!

A Baptista Szeretetszolgálat meghallgatást hirdet (második válogató) a fenntartásában lévő iskolákban tanuló felső tagozatos és középiskolás lányoknak és fiúknak.

A Nyírségbe érkezett a Jószolgálat-díj vándorkiállítása

Nyíregyháza – A hajléktalanokért végzett szociális munka egyéni kategóriában Gróf András, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, a REVIP Hajléktalanok Átmeneti Szállásának vezetője lett a 2017. évi Jószolgálat-díj egyik elismertje. Róla is szól az a vándorkiállítás, amely minap ért a nyírségi városba.

Közfoglalkoztatási program a Katica Családok Átmeneti Otthonában

Hajdúböszörmény – A Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy alapította, az Országos Szociális Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő Katica Családok Átmeneti Otthona – a szegények és rászorulók megsegítése érdekében vállalt jószolgálati tevékenységével összhangban – szociális és gyermekjóléti közfeladatok ellátását végzi. A gyermekjóléti alapellátást biztosító intézmény hajdúböszörményi telephelyén sikerült a közelmúltban megvásárolni és teljesen felújítani egy ingatlant, amelynek ünnepélyes átadása február 13-án, kedden történt meg az Újvárosi utca 66-os szám alatt.

Adomány a kőbányai rászorultaknak

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat folytatja a legrászorultabbak érdekében végzett humanitárius tevékenységét. Legutóbb Kőbányán osztott élelmiszert a segélyszervezet.

Ismét a mentők munkáját támogattuk

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat a „Tisztelet a Hősöknek” program keretében a Márka Üdítőgyártó Kft. jóvoltából mintegy 1700 palack üdítőitalt adott át február első napján az Országos Mentőszolgálat részére. Az üdítőket Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője vette át munkatársainktól.

Cipősdoboz Akció 2017: támogatóinkat köszöntöttük

Budapest – Idén is a Kempinski Hotel Corvinus adott helyszínt annak a rendezvénynek, amelynek során a Baptista Szeretetszolgálat megköszönte támogatóinak mindazt a segítséget, amellyel sok ezer rászoruló kisgyermek karácsonyát tehette nem csak szebbé, de talán egy kicsit boldogabbá is a 2017-es esztendő karácsonyán.

Új program a munkáért és a lakhatásért a Baptista Szolgáltató Centrumban

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront Kőbányai Szolgáltató Centruma új szolgáltatást indított. A Maglódi utcai telephelyen részben saját forrásból, nagyobb részben pedig belügyminisztériumi támogatásból úgynevezett „támogatott lakhatás” lehetőségét teremtette meg tizenkét rászoruló számára a segélyszervezet.

Emberi drámák, megmentett életek: a téli krízisellátás hétköznapjai

Budapest – A téli hónapokban a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegének és a Baptista Integrációs Központ utcai szolgálatának munkatársai is járják a közterületeket, hogy segítsenek azokon, akiket a szabad ég alatt, összetákolt viskókban, aluljárók kövén ér az éjszaka.

Összefogás egy csángóföldi magyar tanárnőért és családjáért

Külsőrekecsin – Az elmúlt év őszén, október 4-én éjjel egy csángóföldi magyar tanárnő, Sarca Felícia családi háza a tűz martaléka lett. Rajta és családján igyekszik segíteni a Baptista Szeretetszolgálat egy összefogás kezdeményezésével, gyűjtés elindításával.

Lap tetejére