“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Gyermekek a gyermekekért: hiszen mindig ők az igazi áldozatok

Seregélyes – Olyan iskolai közösségek, osztályok jelentkezését várja a Baptista Szeretetszolgálat, akik vállalják, hogy jelképesen örökbe fogadnak egy-egy, a háború és az Iszlám Állam terrorszervezete elől Libanonba menekült kisdiákot. A seregélyesi baptista általános iskola diákjai és szüleik ismét példát mutattak érzékenységből.

HBAid’s leaders visited the Croatian-Bosnian border

Slavonski Brod – As the migration situation changes almost every hour, two leaders of Hungarian Baptist Aid (HBAid) visited the Hungarian group that works at the Croatian-Bosnian border with the Croatian partners to evaluate the possibilities of further assistance.

Vezetői látogatás a horvát-bosnyák határon

Slavonski Brod – Mivel a migrációs helyzet szinte óráról órára változik, a Baptista Szeretetszolgálat két vezetője február 4-én, csütörtökön meglátogatta a helyszínen dolgozó magyar csoportot és a horvát partnereket annak érdekében, hogy tapasztalatot gyűjtsenek és felmérjék a további segítségnyújtás lehetőségeit.

Farsangra készülnek a menekült és oltalmazott családok

Budapest – A 2016-os esztendő első heteiben az elmúlt hónapokhoz hasonlóan továbbra is telt házzal működik a Baptista Szeretetszolgálat két Családok Átmeneti Otthona. Ezek az intézmények olyan menekült családok számára nyújtanak szállást és ellátást, akiknek tagjait a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal menekültként, oltalmazottként ismert el, vagy a családegyesítési eljárás esetükben már folyamatban van.

Hungarian Baptist Aid continues its work to help migrants in Croatia

Slavonski Brod – Just as last year, upon the request of the Croatian partners, Hungarian Baptist Aid is taking part of the management of migration situation. The Hungarian aid organization is working together with the Croatian Red Cross, with other local and international NGOs and with the Croatian Baptists.

Folytatják a horvátországi munkát a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei

Slavonski Brod – Az elmúlt évhez hasonlóan idén is részt vállal horvát partnereinek kérésére a horvátországi migrációs helyzet kezelésében a Baptista Szeretetszolgálat. A magyar segélyszervezet önkéntesei Salvonski Brodban dolgoznak együtt a horvát vöröskeresztesekkel, a helyi és nemzetközi segélyszervezetekkel és a horvát baptistákkal.

Köszönet érkezett Pocsajról, egy határmenti faluból

Pocsaj – A Baptista Szeretetszolgálat Adományozási Igazgatósága köszönő levelet kapott a romániai határ mellől, egy kis településről. Pocsaj azon helyek egyike, ahol nemrégiben sikerült enyhíteni a nélkülözést, a szükséget. Az ilyen sorokért érdemes dolgozni, vallja Herencsárné Klug Györgyi, a segélyszervezet adományozási igazgatója.

A Baptista Szeretetszolgálat megköszönte támogatóinak a Cipősdoboz Akcióban való értékes és tevékeny részvételt

Budapest – A Hotel Kempinski idén immár hatodik alkalommal adott helyszínt annak a rendezvénynek, amelynek során a Baptista Szeretetszolgálat megköszönte támogatóinak mindazt a segítséget, amellyel sok ezer rászoruló kisgyermek karácsonyát tehette nem csak szebbé, de talán egy kicsit boldogabbá is.

Válaszok és megoldások, azaz specializáció a hajléktalan-ellátás területén

Budapest – Ilyenkor, a téli hidegek időszakában a megszokottnál is többet esik szó a hajléktalanok helyzetéről. Sorsukért, életük jobbításáért a Baptista Szeretetszolgálat több programmal is dolgozik. Miletics Marcell, a Baptista Integrációs Központ igazgatója szerint azonban az ételosztásnál, az átmeneti szállás biztosításánál távolabbra kell tekinteni a jobb megoldások érdekében.

Amerikai önkéntesek felmérése Székelyföldön

Székelyhíd – A Baptista Szeretetszolgálat amerikai partnerei Székelyföldön jártak, ahol a szükségben szenvedők igényeit mérték fel.

Lap tetejére