“WITH FAITH AND COMPETENCE”

De Coll Ágnesnek, az emberkereskedelem elleni program vezetőjének elismerése

Author: Főadmin Date: 2019. június 21., péntek 00:29

 

A Baptista Szeretetszolgálat programvezetője, De Coll Ágnes egyike lett annak a világ minden tájáról származó nyolc kitüntetettnek, akit elismertek az emberkereskedelem elleni küzdelem érdekében tett erőfeszítéseiért 2019. június 20-án, Washingtonban. A 2019-es év Trafficking in Persons Report Hero (az emberkereskedelemről szóló jelentés hőse) elismerést Michael R. Pompeo külügyminisztertől vette át. Ágnes a téma egyik kiemelkedő szakértője Magyarországon, jelenleg a Baptista Szeretetszolgálat 12 főből álló, az emberkereskedelem ellen küzdő irodájának vezetője.

 

A Baptista Szeretetszolgálat számára a történtek a 2003 óta folyó emberkereskedelem elleni küzdelem nagyon komoly elismerését jelentik. Az emberkereskedelem áldozatait számos módon zsákmányolják ki, a felnőtt férfiakat kényszermunkával, a gyerekeket koldulással, a nőket prostitúcióra való kényszerítéssel. A szervezet tizenöt éve titkos védett házakat üzemeltet és azóta mintegy 1500 áldozatnak nyújtott segítséget.

A Baptista Szeretetszolgálat e tevékenységében szorosan együttműködik a kormányzati szervekkel és a külföldi partnerszervezetekkel, valamint közös akciókban vesz részt a rendőrséggel az áldozatok kimenekítésének érdekében. A szervezet nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre és külön programja van az emberkereskedők által veszélyeztetett, vagy már áldozattá vált gyermekek számára. De Coll Ágnes az évek során hatékony nemzetközi hálózatot épített ki, akik a szervezet állandó partnerei. „Az emberkereskedelem elleni küzdelem társadalmi felelősség, legyünk éberek és tudjunk arról, hogy van megoldás, a szeretetszolgálat senkit sem hagy segítség nélkül”, nyilatkozta a programvezető az elismerés átvétele után.      

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége és hazánk washingtoni nagykövetsége is gratulált az elismeréshez.

 

 

Michael R. Pompeo külügyminiszter, De Coll Ágnes és Ivanka Trump elnöki tanácsadó

 

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének bejegyzése: 

Gratulálunk De Coll Ágnesnek, aki tegnap átvehette a 2019-es év Trafficking in Persons Report Hero (az emberkereskedelemről szóló jelentés hőse) elismerést Mike Pompeo külügyminisztertől. Ágnes a téma egyik kiemelkedő szakértője Magyarországon, jelenleg a Baptista Szeretetszolgálat 12 főből álló, az emberkereskedelem ellen küzdő irodájának vezetője. A 2019. évi jelentés az emberkereskedelemről, melyet Pompeo külügyminiszter mutatott be tegnap, itt olvasható: https://www.state.gov/r…/2019-trafficking-in-persons-report/
#EndTrafficking #TIPReport #TIPHeroes


VIDEÓ


RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére