“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Robotolimpia 2016: tizenegyszer a dobogón!

Author: Főadmin Date: 2016. május 31., kedd 14:48

 

Az idei kihívásra rekordszámú, összesen ötvenhárom, többségében magyar általános és középiskolás diákokból álló csapat nevezett. A szlovákiai területről érkező indulókkal a robotolimpia 2016-ban nemzetközi szintre emelkedett és hazánk legnagyobb robotika versenyének számított. A robotok akadályfutás, szumó, célbadobás, súlyhúzás és labirintus versenyszámokban mérkőznek egymással. A legnagyobb kihívást az összetett verseny jelentette, amelynek során ugyanannak a robotnak kellett teljesítenie minden számot úgy, hogy szerkezete csak a célbadobáskor volt módosítható. „Az eredményes szereplés alapfeltétele a jó konstrukció, illetve annak hatékony programozása”, mondta Abán Csaba, a baptista robotika csapat felkészítője.  „Az eredményhirdetésekor csapatunk tagjai tizenegy alkalommal állhattak dobogóra, hiszen három arany, öt ezüst és három bronzérmet szereztek. Az összetett versenyben a dobogó mindhárom fokát a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatának tagjai foglalták el.”

 

 kep

 

Az eredmények:

RoboGo! összetett verseny I., célbadobás I., labirintus II.
A csapat tagja: Léka Patrícia. *NiceDroid*  összetett verseny II., szumó II., akadályfutás II.
A csapat tagjai: Jakab Ágnes, Papcsák Nóra Annamária. 2 – Bit  összetett verseny III., labirintus I., célbadobás II., akadályfutás III., súlyhúzás III. A csapat tagjai: ifj. Abán Csaba, Poór Lili.

 

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére