“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Világbajnoki első és második helyen a baptista robotikások!

Author: Főadmin Date: 2022. július 17., vasárnap 17:07

Bangkok – Július 12-től 17-ig Thaiföldön rendezték meg a RoboCup Junior 2022 elnevezésű világversenyt, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai ismét nagyszerűen szerepeltek.

 

Az U19-es robotika technológiai csúcsához tartozó, Rescue Maze robotok katasztrófa szimulációs helyzetekben, kizárólag szenzorjaikra és programozásukra hagyatkozva, autonóm módon hajtanak végre mentési feladatokat. Az egyedi tervezésű konstrukciók akadályokkal nehezített labirintusokban, hőérzékelők és gépi látásra programozott kamerák alkalmazásával kutatják az áldozatokat. 

Az országok közötti egyéni versenyszámban három nap alatt, összesen nyolc ismeretlen pályát teljesítettek a robotok és készítőik. A Baptista Szeretetszolgálat ifj. Abán Csaba, Parilla Anna, Cs. Kiss Zsófia Panna összetételű csapata professzionális versenyzéssel szerezte meg a világbajnokság 2. helyét. Az előkelő helyezés mellett kimagasló eredmény, hogy a robotikásaink által épített és programozott robot az élmezőny tekintetében a leggyorsabban, és a legkevesebb elakadással teljesítette a futamokat. 

A világbajnokság élmezőnyét helyezési sorrendben Németország, Magyarország, Horvátország, USA és Irán csapatai alkották az idei évben. 

A világverseny negyedik napján került megrendezésre a SuperTeam versenyszám, melynek során az eltérő országok versenyzőinek együttműködve kellett egy, a helyszínen ismertetett feladatot megoldaniuk. A sorsolás alapján Egyiptom robotika csapatával alkottunk egységet. A kihívás teljesítéséhez nem csak a versenyzőknek, hanem a robotoknak is kommunikálniuk kellett. A Magyarország – Egyiptom SuperTeam a mezőnyből egyedüliként tudta sikeresen végrehajtani a feladatot, és magabiztos teljesítménnyel szerezte meg a világbajnoki címet.  

A 2_Bit robotika csapatunk 2022-ben az Individual Team EB első, VB második, valamint a SuperTeam VB első helyezéseivel a világ élmezőnyéből is kiemelkedő eredménysorozattal zárta a Rescue robotok versenyeit. Az elmúlt tíz évben a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai 11 világbajnoki, 5 Európa-bajnoki és 125 országos dobogós helyezést értek el. 

A csapat felkészítője, mentora Abán Csaba, a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársa.

Gratulálunk! 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére