“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Author: Főadmin Date: 2024. június 17., hétfő 11:38

 

Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

A rescue robotok katasztrófa szimulációs helyzetekben, autonóm módon, emberi beavatkozás nélkül mentenek áldozatokat. Rescue Maze Entry, U16-os versenyszámban a Bagi Péter és Takács Gergő alkotta, Lightning_E csapatunk végig az élmezőnyben haladva ért el második helyezést.

A haladó szintű, Rescue Line U19-es ligában a Szilágyi Jázmin, Cs. Kiss Zsófia Panna, Szél Nikolett összeállítású, Lightning csapatunk versenyzett. Az általuk 2023-ban elért Eb, majd később a legeredményesebb európai csapatként szerzett vb ezüstérmes helyezéseik után, az idei Eb-n is igazolták a világszínvonalú szakmai felkészültségüket. A megmérettetés elejétől a dobogós helyeken versenyezve végeztek az Európa-bajnokság második helyén. Kiváló felkészülési lehetőség volt számukra a júliusban megrendezésre kerülő RCJ2024 világversenyre, melynek helyszíne Hollandia lesz.

Az elmúlt három évben megrendezett Európa- bajnokságokon minden baptista rescue robotika csapat dobogós helyen zárta a versenyeket. Robotikásaink az elmúlt 12 évben összesen 22 világbajnoki és Európa-bajnoki dobogós helyezésekkel képviselték Magyarországot a világ élmezőnyében.

 

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Látásjavítás modern eszközökkel, magyar szakértelemmel

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat a csádi projektek folytatásaként május 21-én elindította az optikusképzést. A tréning célja, hogy a látszerészet területén dolgozó helyi szakembereknek bemutassák a modern technológiára épülő szemvizsgálat és a különböző típusú szemüveglencsék és a szemüvegkészítés aktuális technikai alapismereteit.

Lap tetejére