“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Folytatódik az orvosi ellátás, szállítmány a szerb-magyar határszakaszra

Author: Főadmin Date: 2015. szeptember 07., hétfő 14:34

 

A Nyugati Pályaudvarnál kialakított konténerben folyamatosan látták el a segélyszervezet orvosai és ápolói a hozzájuk forduló migránsokat: a Baptista Szeretetszolgálat elsősorban továbbra is a gyerekekre és az anyákra fordítja figyelmét. Mindkét pályaudvarnál - azaz a Keletinél is - osztott a szervezet zsemlét, ásványvizet, higiéniai eszközöket, fertőtlenítő szereket, esőkabátot, pelenkát, gyermektápszert. A vajdasági Horgoson és Szabadkán, a szerb-magyar határon várakozó menekülteknek összesen háromszáz egységcsomagot jutattak el, meglátogatták a magyarkanizsai menekülttábort, ahol a hatóságok munkáját a helyi Vöröskereszt és a ENSZ is támogatja. A Baptista Szeretetszolgálat tevékenységét helyi partnerek, elsősorban Nyúl Zoltán baptista lelkész és Varga Tibor, a Kelet-Európa Misszió karitatív szervezet képviselője segíti.  A Nyugati Pályaudvarnál - a Baptista Szeretetszolgálat menekültellátó tevékenyégének fő helyszínén – egyébként a migránsok létszáma időről-időre csökken, mert a menekültek többsége átmegy a Keleti Pályaudvarra, hogy a nyugat felé induló vonatokra jussanak.      

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére