“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A washingtoni iroda vietnami mozgássérültek gondozására készül

Author: Főadmin Date: 2016. augusztus 22., hétfő 15:31

 

A magyar Baptista Szeretetszolgálat nemrégiben nyitotta meg washingtoni irodáját, s mint Szenczy Sándor, a segélyszervezet elnöke az MTI-nek elmondta: egy vietnami partnerszervezettel közösen máris elnyerték az USAID támogatását a Vietnam déli vidékein megvalósítandó jótékonysági programhoz. Ennek keretében két magyar szakember utazik Tay Ninh tartományba, hogy ottani mozgássérült gyermekek fejlesztésével és gondozóik oktatásával foglalkozzon. A világhírű magyar Pető-módszert alkalmazó két szakember, Szenczy Katalin és Szilágyi Lilla a napokban utazik Vietnamba. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai 2006 óta számos alkalommal dolgoztak mozgássérült gyermekekkel a délkelet-ázsiai országban, s eddig több mint kilencven tanárt és gondozót képeztek ki. Emellett létrehoztak – vagy továbbfejlesztettek – tíz mozgásfejlesztő központot Hanoiban és az ország egyik északi tartományában. Ehhez – a saját forrásokon kívül – az Európai Unió és a magyar Külügyminisztérium is segítséget nyújtott.

 

  

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére