“WITH FAITH AND COMPETENCE”

„Ott vagyunk a Duna mindkét oldalán”: folytatódik a védekezés

Author: Főadmin Date: 2024. szeptember 18., szerda 11:28

 

A Baptista Szeretetszolgálat szakemberekkel és önkéntesekkel kiegészült csapata a 2013-as helyzethez hasonlóan elsősorban a Duna-kanyar körzetében vesz részt az árvízi védekezésben ­– mondta el a Kossuth Rádióban ma délelőtt Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke. A segélyszervezet vezetője hozzátette: hétfő óta homokzsákokat töltenek, szállítanak, élelmiszerrel látják el a munkálatokban résztvevőket. Örömteli, hogy a 2013-as árvízhez és az ukrajnai háborús válsághoz hasonlóan nagyon sokan megmozdultak, példás az összefogás, a jószándékú emberek rengeteg módon segítenek. Akik arra fizikailag képesek, azok a gátakon vannak, mások a háttér tevékenységekben vesznek részt. Van olyan jelenlegi munkatárs, aki 2013-ban még önkéntes volt, mások – hasonlóan az akkor vállalt feladataikhoz –, most is önkéntesnek jelentkeztek. Dr. Szilágyi Béla elmondta, hogy a Tahiban, Esztergomban, Pócsmegyeren, Vácott és Verőcén lévő baptista gyülekezetek tagjai ugyancsak csatlakoztak a segélyszervezet csapataihoz, de igen nagy számban jöttek a Baptista Szeretetszolgálat oktatási és szociális intézményeiben tanulók, dolgozók közül is a gátakra. Ott vagyunk a Duna minkét oldalán! – zárta a nyilatkozatot Dr. Szilágyi Béla.  

 

Az alábbi linken várjuk azok jelentkezését, akik szeretnének csatlakozni a Baptista Szeretetszolgálat árvíz elleni munkálataihoz. bit.ly/onkentes-reg

Ha pénzbeli adományával szeretné támogatni a védekezés költségeit, online adományozási felületünkön pár kattintással megteheti.

További részletek a www.baptistasegely.hu/adományozas oldalon.

 

 

RELATED NEWS

A BSZ Operatív Törzs koordinálja a munkát, a szolgálatot folytatjuk

Tahi - A Baptista Szeretetszolgálat szeptember 15-én, vasárnap léptette hatályba az operatív törzs működését, amely folyamatosan nyomon követi az árvízi védekezést és hétfőtől már tevőlegesen részt vesz a védekezési munkálatokban.

Önkénteseket is toborzunk az adománygyűjtés mellett

Megkezdte az árvízi védekezést a Baptista Szeretetszolgálat és a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő csoport.

Élménygazdag táborok a barátság, a hit és az értékek jegyében

Székesfehérvár - Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával két nagyszerű helyszínen rendezett sikeres gyermektábort a 28 évvel ezelőtt Fejér vármegyében bejegyzett Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány a közel 100 éves múltra visszatekintő Székesfehérvári Baptista Gyülekezettel való együttműködésben.

Lap tetejére