“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Ez az a nap! A Baptista Szeretetszolgálat is gyűjt élelmiszer adományokat

Author: Főadmin Date: 2022. július 21., csütörtök 14:32

 

Budapest - Sajtótájékoztatót tartottak az Ez az a nap! keresztény zenei rendezvény szervezői az ukrajnai háború sújtotta rászorulók részére indított közös adománygyűjtésről a Híd Kárpátaljáért Program keretében.

 

Győri Tamás, az Ez az a nap! projektvezetője, elmondta, hogy a 2022. július 23-án szombaton megrendezésre kerülő alkalmon a keresztények azért fognak összegyűlni, hogy Jézus Krisztus nevét fölemeljék. Azért is különleges alkalom lesz, mert minden résztvevőt szeretnének megajándékozni egy Jézus Bibliával. A mozgalom célja, „hogy összegyűjtse felekezetektől függetlenül a keresztényeket, hogy együtt valljuk meg közösen Jézus nevét, dicsőítsük őt, együtt legyünk imádságban és hallgassuk meg, ahogyan Isten bennünket megszólít.” A projektvezető beszélt arról is, hogy teltházas rendezvény készül, további hat különvonattal érkeznek majd a résztvevők az ország minden részéből, illetve várják az ukrajnai menekülteket, akik ingyenesen vehetnek részt ezen az alkalmon.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke tájékoztatást adott arról, hogy a határainkon túl dúló háború okán az Ez az a nap! és a Híd Kárpátaljáért Program közös adománygyűjtést szerveznek. A rendezvényre érkezőknek lehetőségük lesz tartós élelmiszerrel segíteni a nehéz élethelyzetbe került embereknek, a bejáratoknál felállított sátrakban fogják gyűjteni, fogadni az adományokat a négy karitatív szervezet munkatársai. Megköszönte a szervezőknek azt a gondolatot, hogy Magyarország legnagyobb felekezetközi, keresztény rendezvényét összekötötték ezzel az akcióval, hiszen ennek a mostani rendezvénynek mindenképp a békesség megőrzése és a béketeremtés is az üzenete.

A tartósélelmiszer gyűjtésben a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat vesz részt.

 

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére