“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A kormány ismét együttműködésre kérte fel a karitatív szervezetek sorában a Baptista Szeretetszolgálatot

Author: Főadmin Date: 2015. július 11., szombat 08:56

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága közleményében azt írta: a szervezetek már eddig is jelen voltak a népvándorlás okozta hazai, gócpontoknak nevezhető településeken, de ugyanúgy, mint korábban a dunai árvíz vagy az ukrajnai segélyszállítmány esetében, most is szükség van az összehangolt és szervezett közös munkára. Soltész Miklós, a Karitatív Tanács elnöke jövő héten a feladattal érintett szervekkel, így a Belügyminisztériummal, a Magyar Rendőrséggel, a MÁV-val, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal is egyeztetést kezd.

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke ezzel kapcsolatban újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: menekült gyerekek fogadására alkalmas újabb intézmény létrehozásán dolgozik a szervezet, ennyiben bővül a menekültekkel kapcsolatos korábbi tevékenysége, amely alapvetően humanitárius segítségnyújtás. A Baptista Szeretetszolgálat más segélyszervezetekkel együtt a röszkei menekülttáborban tartózkodókon, regisztráció alatt lévőkön is igyekszik segíteni: élelmiszert, ivóvizet, gyógyszert, higiéniai felszerelést juttatnak el a menekülteknek, elsősorban gyerekeknek, családoknak.  Szenczy Sándor emlékeztetett rá, hogy sajnos vannak olyanok, akik visszaélnek a Baptista Szeretetszolgálat nevével, állomásokon a menekültekre hivatkozva pénzt és adományt gyűjtenek. A szélhámosok igyekeznek kihasználni az érkezők nehéz helyzetét. A Baptista Szeretetszolgálat elnöke leszögezte, a szervezet munkáit hivatalosan, jól azonosíthatóan, átlátható és nyilvános módon végzi, ezért kéri, ha valaki bármilyen visszaélést  tapasztal, jelezze azt a szervezet telefonszámán vagy elektronikus levelezési címén: ezek mindegyike a honlapon megtalálható.

 

RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére