“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A BSZ Operatív Törzs koordinálja a munkát, a szolgálatot folytatjuk

Author: Főadmin Date: 2024. szeptember 19., csütörtök 08:13

 

A Baptista Szeretetszolgálat szeptember 15-én, vasárnap léptette hatályba az operatív törzs működését, amely folyamatosan nyomon követi az árvízi védekezést és hétfőtől már tevőlegesen részt vesz a védekezési munkálatokban. A HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport fontos szolgálata mellett a védekezési képességek felmérése, az eszközök átcsoportosítása, valamint az önkéntesek toborzása és munkájuk koordinálása került a fókuszba. Megnyílt az önkéntes regisztráció, valamint a természetbeni, vagy pénzügyi támogatás lehetősége. Az önkéntes fizikai munka megszervezése mellett a Baptista Szeretetszolgálat számos helyen biztosít élelmiszerellátást a védekezésben résztvevők számára.

Az árvízi védekezést az állami és önkormányzati hatóságokkal, valamint a helyi civil szervezetekkel együttműködésben végezzük. Elsősorban a legveszélyeztetettebb Dunakanyar településeire, valamint Budapest 3. kerületére összpontosítunk, de igény és szükség szerint készek vagyunk új területre is felvonulni. Az elmúlt napokban Tahiban, Pócsmegyeren, Esztergomban, Vácott, Verőcén, valamint Budapesten a 3. kerületben láttunk el feladatokat. Elmondható, hogy az általunk bejárt településeken a munkálatok jó ütemben és szervezett módon történnek, az állami és önkormányzati szervezetek által biztosítottak az eszközök és a védekezés feltételei, de azért mindenhol örömmel fogadták az erős kezeket és a frissítőket, szendvicseket a munkába részt vevő civilek, katonák, katasztrófavédők vagy más hivatásos szerv tagjai. A szolgálatot folytatjuk.

 

RELATED NEWS

„Ott vagyunk a Duna mindkét oldalán”: folytatódik a védekezés

Tahi - A Baptista Szeretetszolgálat szakemberekkel és önkéntesekkel kiegészült csapata a 2013-as helyzethez hasonlóan elsősorban a Duna-kanyar körzetében vesz részt az árvízi védekezésben.

Önkénteseket is toborzunk az adománygyűjtés mellett

Megkezdte az árvízi védekezést a Baptista Szeretetszolgálat és a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő csoport.

Élménygazdag táborok a barátság, a hit és az értékek jegyében

Székesfehérvár - Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával két nagyszerű helyszínen rendezett sikeres gyermektábort a 28 évvel ezelőtt Fejér vármegyében bejegyzett Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány a közel 100 éves múltra visszatekintő Székesfehérvári Baptista Gyülekezettel való együttműködésben.

Lap tetejére