“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Harminchat magyarországi településen osztott segélyt tavaly a szervezet

Author: Főadmin Date: 2017. január 31., kedd 13:16

 

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai összesen 36 településen osztottak tavaly adományt, így 3 és félezercsaládnak, azaz 14 és félezer személynek(mintegy 7 és félezer felnőttnek és közel 7 ezer gyermeknek) segítettek. Komárom-Esztergom és Nógrád megyében a szeretetszolgálat helyi segélyirodáinak önkéntesei szervezték és hajtották végre az osztásokat, ahol a helyi segélykérőkkel ők tartják rendszeresen a kapcsolatot.  A budapesti segélykérőket személyesen keresték fel, vagy az igazgatóság telephelyén fogadták a munkatársak. Szoros a kapcsolat a Nagycsaládosok Országos Egyesületének kerületi csoportjaival, így velük közösen szervezték és szervezik a fővárosi rászorulók megsegítését. Minden megyében élő a kapcsolat a helyi civil szervezetekkel és a roma kisebbségi önkormányzattal.

Az adományozási igazgatóság elsősorban tárgyi segítséget nyújt, de 22 családnak tavaly anyagi támogatást is adott, egyszer pedig célzott adománygyűjtést is szervezett. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kötött megállapodás keretében a munkatársak 27 alkalommal osztottak tartós élelmiszert (konzervet, csokoládét, margarint, lisztet, tejpépet és gyümölcspépet) összesen 10 ezer rászorultnak. Ötszáz élelmiszercsomagot a „Humanitárius Segítség Ukrajnának” program keretébenKárpátaljáraküldtek, az EMMI támogatásával pedig ezer csomagot magyarországi családok kaptak kézhez az elmúlt év decemberében. Az igazgatóság havi rendszerességgel részt vesz a Karitatív Tanács munkájában és együttműködik a többi humanitárius szervezettel. Megszervezték az átvett áruk márkamentesítését és kiosztását, amelyből 2016-ban 10 ezer családot támogattak.

 

RELATED NEWS

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére