“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Élelmiszert gyűjtöttünk rászoruló családoknak a karácsonyi ünnep előtt

Author: Főadmin Date: 2023. december 02., szombat 11:52

 

A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita és OSzSK három telephelyének munkatársai 2023. november 17-től 19-ig, péntektől vasárnapig tartós élelmiszereket gyűjtöttek rászoruló családok részére. Ezt az adománygyűjtést már a negyedik éve végezzük a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködésben.

A budapesti, az esztergomi és a gyömörei telephelyen összesen 69 fő önkéntessel – közöttük munkatárssal, gondozóval, családtaggal, ellátottal – zajlott idén a gyűjtés az Aldi illetve a Tesco áruházakban. Bizakodó szívvel, nagy lelkesedéssel szólítottuk meg az érkező vásárlókat, és mondtuk el, miért vagyunk ott. Ha néhány tartós élelmiszert vásárolnak, és a kassza után azt leadják, már sokat tettek a nehéz sorban élőkért, mert sok kicsi sokra megy. Az emberek között volt, aki már ismerte az előző évekből a programot, és tudta, mit tehet egy-egy rászoruló megsegítéséért.  A vásárlók nagy része nagyon pozitívan fogadta az adományozási lehetőséget, a legkisebbek is nagy mosollyal adták át szüleikkel az adományukat. Megható volt látni, hogy sok olyan adományozó is volt, aki maga is nehéz körülmények között él.

A Budapesten, Esztergomban és Győr város áruházában a három nap végére összesen több mint 4 és fél tonna, pontosan 4720 kg tartós élelmiszer gyűlt össze. Az adományból bölcsődei gyerekek, idősek emberek, fogyatékkal élők, valamint pszichiátriai-, és szenvedélybetegségben részesülnek majd az ünnepek előtt. 

 

 

Lap tetejére