“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Author: Főadmin Date: 2024. február 10., szombat 19:44

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával –  a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ, az éppen egy éve még a törökországi földrengés helyszínén dolgozó Rescue24 mentőegység, valamint az Utcajogász Egyesület közreműködésével – „Több, mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta szombaton, elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket. Mintegy félezren használták ki a lehetőséget.

– A kezdeményezést rendkívüli siker övezte, mindenki megelégedésére, maradéktalanul elértük célunkat. A hozzánk fordulók odafigyeléssel, mély emberséggel találkoztak, számos jogi ügyet intéztünk, volt, aki szállón kapott elhelyezést, megoldást súlyos problémájára, mások egészségügyi vizsgálatokon estek át és tanácsokat kaptak – mondta Dr. Miletics Marcell, az Utcafront vezetője.

A Halom köznél, a KÖSZI parkolójában egy tál meleg étel mellett használt, de jó minőségű ruhaneműt és tartós élelmiszert kaphattak a hozzánk fordulók, akiknek szakembereinktől lehetőségük volt orvosi, szociális és jogi tanácsokat kérni, tüdőszűrésen részt venni, ajándékot készíteni, a felajánlott könyvek közül olvasnivalót választani. Az eseményt – amelyen jelen volt Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke is – nagyszabású adománygyűjtő akció előzte meg, amelynek során sikerült nagy mennyiségben jó minőségű ruhaneműt összegyűjtenünk. A hajléktalan emberek lelki problémáival igény szerint lelkész és pszichológus foglalkozott. Akinek arra volt szüksége, azt fodrász és pedikűrős fogadta ezen a délutánon, 12 és 15 óra között. A helyszínre a kőbányai Korall gyülekezet tagjai varázsoltak jó hangulatot, a rendezvény közel ötven önkéntes és a kerületi polgárőrség fontos segítségével valósult meg: köszönjük nekik is a támogatást, minden rászoruló nevében! Köszönjük, hogy a mai nap valóban TÖBB LEHETETT, MINT ÉTELOSZTÁS!

Fotók: Antal Saci és Baptista Szeretetszolgálat

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére