X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Harmincezer Béres Csepp kerülhet a legnagyobb veszélyben lévőkhöz

Author: Főadmin Date: 2021. január 27., szerda 17:16

 

Budapest - A koronavírus okozta járványhelyzetben harmincezer üveg Béres Cseppet ajánlott fel a Béres Gyógyszergyár Zrt. a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amelynek egy részét, ötezer darabot a Baptista Szeretetszolgálat juttat el rövidesen a legjobban rászorultakhoz.  

 

Az adomány átadásán Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke elmonda: a harmincezer üveg Béres Csepp értéke több mint 50 millió forint, az adományt egyenlő arányban osztják szét karitatív szervezetek között. A Baptista Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak a felajánlást, amelyből kapnak idős emberek, jut fogyatékosok otthonaiba, más szociális intézményekbe, valamint határon túli rászoruló magyaroknak is, Kárpátalján és Erdélyben.
A politikus hangsúlyozta: a Béres Csepp nem helyettesíti az oltást és a szabályok betartását, de óriási segítséget jelent az ápolásra, gondozásra szorulóknak.
Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke az államtitkárhoz hasonlóan kiemelte, a Béres Csepp a nyomelempótlás következtében hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, de nem pótolja a fizikai távolságtartást, a maszkhasználatot, a gyógyszereket és a vakcinát sem. A Béres Csepp egy nagyon fontos étrendkiegészítő készítmény, tette hozzá. Béres József a társadalmi szolidaritás fontosságát hangsúlyozva azt mondta, hogy valamennyi ember tehet a másik emberért. Emlékeztetett arra is, hogy a társaság negyedik alkalommal tett felajánlást.

Az eseményen a Baptista Szeretetszolgálat nevében az ötezer darab Béres Cseppet Dr. Szilágyi Béla elnök vette át, majd az adományt munkatársaink egyelőre a pákozdi logisztikai központba szállították, ahonnan rövidesen a legnagyobb veszélyben lévőkhöz kerül.

 

 

 

RELATED NEWS

Szív alakzatban álltuk körbe az Országalmát: összefogás a túlélésért

Székesfehérvár - Az újraélesztés világnapja alkalmából egy közös fényképpel hívták fel a figyelmet Székesfehérvár belvárosában mindazokra, akik megmenthetőek lennének, ha megkapják a gyors és bátor segítséget.

Jubileumi konferencia és ünnep - most már 25 esztendő után

Egerszalók – Konferencián vetettek számot az alapítás óta eltelt negyed évszázadról és beszéltek az előttük álló újabb feladatokról és kihívásokról a Baptista Szeretetszolgálat intézményeinek vezetői, munkatársai.

Légy szakmai megvalósító a Baptista Szeretetszolgálat „Jelenlét Csapatában”!

A Baptista Szeretetszolgálat felsőfokú szakmai megvalósító munkatársakat keres Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, azonnali munkakezdéssel.

Lap tetejére