“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Ételosztás és hallgatói gyakorlat leendő humanitárius szakemberek részére

Author: Főadmin Date: 2023. december 16., szombat 17:15

 

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat a Lidl Magyarország támogatásával és az Óbudai Egyetem „Humanitárius Műveletek Menedzser”-szakán hallgatók bevonásával közel kétszáz rászoruló részére osztott ételt december 16-án a Baptista Kőbányai Szolgáltató Centrumban.


Az elkészített további háromszáz adag ételt a segélyszervezet más szociális intézményeinek ellátottjai kapták meg. A jótékonysági program az egyetemi hallgatók számára egyben gyakorlat is volt. Az ételosztás idején egy mobil szociális ügyeket intéző iroda és egy hajléktalan utcai megkereső szolgálat is kitelepült a helyszínre a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront Menedék Hajléktalan Személyek és Szenvedélybetegek Integrált Intézményéből. A hallgatók így az ételosztás egyes munkafázisain túl betekintést nyerhettek a hajléktalanokkal kapcsolatos szociális ügyek intézésébe is. A program értékes résztvevői voltak a Rescue24 mentőcsapat szakemberei. 

Az immár harmadik éve folyó szakirány célja, hogy egymásra épülő, aktuális szakmai ismeretanyagot, piacképes tudást és gyakorlati ismereteket biztosítson azoknak a szakembereknek, akik a humanitárius műveletek egyre szélesedő területéhez kapcsolódó munkakörökben dolgoznak itthon és külföldön.  A képzést minden olyan humanitárius területen elhelyezkedni szándékozó diplomásnak ajánlják, aki nemzetközi humanitárius műveletben szeretne részt venni és a gyakorlati munka előtt szeretne a sokrétű elméleti tudás mellett a humanitárius missziókat megjárt civil és egyenruhás szakemberek tapasztalataival gazdagodni. A szakirány ajánlott továbbá azok részére is, akik már a humanitárius/szociális területen dolgoznak, de még konfliktus vagy katasztrófa sújtotta övezetben terepmunkán nem vettek részt, de terveznek ilyen missziót. 


RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére