“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Karácsonyváró a Szeretetotthonban

Author: Főadmin Date: 2020. december 22., kedd 11:59

 

Pécs - Az adventi időszak végén, a karácsony közeledtével ünnepi pompába öltözött a pécsi Szeretetotthon is. A folyosók, a közösségi helységek díszei karácsonyi hangulatot varázsolnak a kissé szomorkás, várakozással teli időszakban.


Az idei év sok-sok megpróbáltatása, a szeretteink hiánya mindannyiunk számára fájdalmas. Különösen így van ez a karácsony előtti napokban. Gondolataink a család körül forognak, jó lenne látni, megölelni a hozzátartozóinkat.

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerülnek a karácsonyi ünnepségek minden részlegen. Ilyenkor emlékezünk elvesztett társainkra, családtagjainkra, számot vetünk az elmúlt év eseményeivel, és hálát adunk mindazért a szeretetért, törődésért, amit kaptunk. Az intézmény munkatársai nem pótolhatják a családtagok hiányát, de igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy lakóink a lehetőségekhez mérten ne szenvedjenek hiányt semmiben.

Az ünnepségek sorát a kerekesszékes fiatalok karácsonyi vacsorájával kezdtük. A kupolahelység megtelt csillogással, szeretettel. A szokásokhoz híven az általuk összeállított menü, a részlegvezető szeretettel elkészített süteményei, az ápolók gyönyörű dekorációja, karácsonyi terítéke tette ünnepibbé a hangulatot.

Hozzátartozók nélkül, kis létszámmal, maszkban néztük, hallgattuk a Cserepka Iskola és az Illyés Gyula Általános Iskola tanulóinak műsorát, melyet lakóinknak készítettek. Melegséget, szeretetet hoztak az intézmény életébe. Köszönjük a fáradozásukat!

Áldott, békés, szeretetben gazdag ünnepeket kíván a Szeretetotthon minden lakója és munkatársa!

 

Gyuró Anikó
intézményvezető


Lap tetejére