“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Egy tál étel a sátorban: „népkonyha” az éhezőkért

Author: Főadmin Date: 2015. augusztus 07., péntek 14:50

 

 

Kevés jövedelemből élők, nagycsaládosok, nyugdíjasok élnek a lehetőséggel: mára kialakult a „népkonyha” vendégköre, az egytálétel mindig tartalmas, egészséges és főleg ízletes. „Én kóstolom először, amikor megérkezik a badella, azaz a hőtárolós edény, mert csak olyan ételt vagyok hajlandó kiadni az embereknek, amilyet a családom asztalára is szívesen letennék”, mondta minap a Kőbányai Hírek kérdésére Kutiné Ádám Szilvia, a program vezetője, maga is háromgyermekes anyuka. „Nagyon fontos nekünk mindenki, aki hozzánk fordul, tudom és átérzem pontosan, hogy sokszor tényleg a végszükség hozza ide őket. Amikor valaki pénteken úgy kér, hogy a hétvégén nem tud majd enni, tudom, akár valóban életmentő is lehet az egytálételünk.”

Kutiné Ádám Szilvia már arcról, névről ismeri az érkezőket, akik között bizony szép számmal akadnak olyanok, akik nagycsaládban élnek. Fontos számára, hogy az ételek finomak és változatosak legyenek. „Csak egy párat kiragadok: van nálunk például frankfurti leves, zöldborsófőzelék kolbásszal, pusztapörkölt, babgulyás vagy éppen üstös káposzta. Változatos az étrend és az emberek tényleg szeretik”, mondta a Baptista Szeretetszolgálat kőbányai munkatársa.

A segélyszervezet és a kőbányai önkormányzat közös konyhája minden hétköznap 10 és délután 13-13.30 között várja a rászorulókat a Korall közben felállított sátorban. A jótékonykodás része a kerületben végzett közmunka-programnak is, hiszen így a konyha nem csak az ételhez jutást segíti, de munkát ad annak a 28 közcélú foglalkoztatottnak is, akiknek jelenleg más esélyük nincs álláshoz jutni.       

Lap tetejére