“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Egy értékes szórakozással töltött nap a fogyatékosok nappali intézményében

Author: Főadmin Date: 2018. június 11., hétfő 13:15

 

Gyömöre – Remekül sikerült nyílt napot rendeztek 2018. június 7-én, csütörtökön a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja által fenntartott Miháldy Borbála Fogyatékosok Nappali Intézményében.


A műsor az ellátottak bemutatkozásával kezdődött. Először az énekkar lépett fel Burdi István, Pista bácsi vezetésével, harmonikás kíséretével, majd Benki Péter, tehetséges táncos szórakoztatta a közönséget, végül Gombás Hajnalka népdalos, mesés produkcióját láthatták az érdeklődők. A Dallamvarázs énekkar is ellátogatott az intézménybe egy dalcsokorral, azt követően Horváthné Hollenczer Anita énekesnő pezsdítette fel a hangulatot, megtáncoltatva a vendégeket.

A Vitéz Háry László Általános Iskola és a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület Tanodásai egy énekes, citerás előadást hoztak ajándékba. Kreitl Erik nagyon kedves mesét mondott el, amelyből az esemény résztvevői megtudhatták, hogyan bizonyította az öreg ló a gazdájának, van még olyan erős, hogy elbírjon egy oroszlánnal is. Tóth Tünde énekesnő fergeteges koncerttel zárta a Nyílt Napot, s akkor aztán jól kiénekelhették és táncolhatták magunkat mindazok, ehhez kedvet éreztek.

Az rendezvény ideje alatt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a MOKKA alkotóműhely munkatársai a „Rád hagyományozom” elnevezésű kézműves foglalkozás keretében a szövés és a nyomdafestés technikájával ismertették meg az érdeklődőket. Kiegészítő programként lehetett még lovas kocsikázni is egy pónis fogaton.

„Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a Pápai ESZI Fogyatékosok Nappali Intézménye, valamint a Mosonmagyaróvári Fogyatékossággal Élők Nappali Intézménye (Naposház) munkatársai és ellátottjai elfogadták meghívásunkat. Így igazán elértük célunkat, hogy remek hangulatú élményt adhassunk fogyatékkal élő embertársainknak”, értékelt a vendéglátók nevében Lajdi Katinka.

A Baptista Szeretetszolgálat 2016 októberében avatta fel az értelmi fogyatékosok gyömörei nappali ellátóját. A BSZ OSZSK intézménye az együttműködésnek és a fogyatékosok ellátásának egyformán jó példája, hiszen a helyi közösség kezdeményezése eredményesen találkozott a segélyszervezet céljaival, amely Győr-Moson-Sopron megyében egyébként jelenleg több mint négyszáz rászorultról gondoskodik.

 

 


Lap tetejére