“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Történelmi segítség

Author: Főadmin Date: 2015. augusztus 11., kedd 16:29

A létesítmény 1944 februárjától 1945 nyaráig kórházként szolgált, majd Budapest 1945-ös ostroma során a városvédők utolsó működő kórházává vált. A hidegháború idején a kórházat továbbépítették és titkos atombunkerré alakították át. A működőképes gépészettel és korabeli berendezési tárgyakkal, és a több mint 200 viaszfigurával felszerelt létesítményben páratlan múzeumi élménnyel gazdagodhatnak a látogatók.

A múzeum – arculatával és tematikájával összhangban – nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megőrizze azt a kivételes szellemiséget és példaértékű hozzáállást, amit a Sziklakórházban dolgozó mindennapi hősök – orvosok, nővérek, önkéntesek – tanúsítottak a 20. század történelmi viszontagságainak idején. 

A múzeum számos gyermek számára biztosít lehetőséget a történelmi érdekességek megtekintésére, segítve ezzel a Baptista Szeretetszolgálat munkáját.

 

 

 
 

RELATED NEWS

„Akadt, aki sírva hozta a felajánlását”

Budapest, Győr, Esztergom - Ebben az évben a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ már három telephelyen tartott élelmiszergyűjtést az elmúlt hétvégén. Budapesten, Győrben és Esztergomban a Magyar Élelmiszerbank keretén belül péntek délutántól vasárnap estig a munkatársak nagy lelkesedéssel álltak az emberek elé adománygyűjtés céljából egy-egy nagyobb üzletben.

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját

Ekkor köszöntjük azok bátor és áldozatos munkáját, akik az egyik legnagyobb kitartást és hitet igénylő hivatás szakemberei az új század eddigi legnehezebb korszakában.

Teltházas kortárs színielőadások a klímaváltozásról

Budapest - A Climate of Change Turné szeptember elején budapesti állomására érkezett, és az olasz társulat két teltházas, nagysikerű előadást tartott a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében.

Lap tetejére