“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A szorgalmas Klímanócskák partnerünk programjában teszik a dolgukat

Author: Főadmin Date: 2019. május 08., szerda 11:05

 

Hódmezővásárhely – A Baptista Szeretetszolgát „Nincs B Terv!” elnevezésű programjának irányítói minap meglátogatták az egyik pályázati partner, az Országos Klímareferens Hálózat eseményét. 

 

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány „Nincs B Terv!” elnevezésű pályázati programján hét olyan honi szervezet nyert el Európai Uniós forrásból jelentős összegű támogatást, amelyek a klímaváltozáshoz kapcsolódó veszélyekre hívják fel a figyelmet és készen állnak arra, hogy tegyenek a magyar társadalom ellenálló képességének javításáért. Néhány a támogatott célok közül: felelős fogyasztási és termelési minták kialakítása és megismertetése, innovatív oktatási módszerek alkalmazása, iskolai előadások, tudatosságnövelés, a helyi termelést, a fenntartható életvitelt népszerűsítő akciók.

Az elmúlt év végén az érintett, nagyobb léptékű pályázatokat lebonyolító szervezetek képviselői projektindító tanácskozáson találkoztak egymással és a Baptista Szeretetszolgálat vezetőivel, munkatársaival. A megbeszélést Baczkó Zsuzsanna projekt-koordinátor vezette, az eseményen részt vett Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója is. A segélyszervezet az azóta eltelt hónapok során igyekezett adminisztratív segítséget nyújtani a különböző programok zökkenőmentes megvalósításához. A pályázat kedvezményezett szervezetei egymás után szervezik eseményeiket: legutóbb az Országos Klímareferens Hálózat sikeres programjára látogattunk el.

Az Országos Klímareferens Hálózat a „Nincs B Terv!” elnevezésű projekt keretében országszerte tíz helyszínen tart tájékoztató, oktató programokat a pedagógusok, döntéshozók és az érdeklődők számára. Ennek vezérfonala a fenntartható fejlődési célok elérése, különös tekintettel az elkövetkező évtizedek legfontosabb kihívására, a klímaváltozáshoz kapcsolódó, valamint az ezekből eredő lehetséges kockázatok, sérülékenységek minimalizálására. A Hálózat tagjai már több hazai település klímastratégiájának kidolgozásában működtek közre és az ott szerzett tapasztalatok, ismeretek alapján építették fel a projekt megvalósítását.

Külön figyelmet szentelnek a gyermekek, fiatalok és a pedagógusok tájékoztatására, melyben a Klímanócskák elnevezésű pedagógiai programot ismertetve, gyakoroltatva adják át az ismereteket. Ugyanilyen jelentőséggel bír a helyi döntéshozók tájékoztatása, ismereteik bővítése a klímaváltozásra történő helyi felkészülés érdekében, különös tekintettel a lakossági, gazdasági erőforrások sérülékenységére.

 

 

RELATED NEWS

„Akadt, aki sírva hozta a felajánlását”

Budapest, Győr, Esztergom - Ebben az évben a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ már három telephelyen tartott élelmiszergyűjtést az elmúlt hétvégén. Budapesten, Győrben és Esztergomban a Magyar Élelmiszerbank keretén belül péntek délutántól vasárnap estig a munkatársak nagy lelkesedéssel álltak az emberek elé adománygyűjtés céljából egy-egy nagyobb üzletben.

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját

Ekkor köszöntjük azok bátor és áldozatos munkáját, akik az egyik legnagyobb kitartást és hitet igénylő hivatás szakemberei az új század eddigi legnehezebb korszakában.

Teltházas kortárs színielőadások a klímaváltozásról

Budapest - A Climate of Change Turné szeptember elején budapesti állomására érkezett, és az olasz társulat két teltházas, nagysikerű előadást tartott a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében.

Lap tetejére