“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Segélykonvoj indult Ukrajna felé

Author: Főadmin Date: 2016. november 09., szerda 11:56

 

Összesen harminckét millió forint értékben ötvenhat tonna segélyt visz öt magyar kamion Ukrajnába a karitatív szervezeteket összefogó Karitatív Tanács koordinálásával. A járművek indulásakor Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Ónodi-Szűcs Zoltán, a tárca egészségügyért felelős államtitkára és Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete beszélt a sajtó előtt. A Baptista Szeretetszolgálatot Herencsárné Klug Györgyi adományozási igazgató, Hári Tibor ügyvezető igazgató és Gál Dávid nemzetközi igazgató képviselte az eseményen.

A Kárpátokon túlra kórházi ágyakat, gyógyászati segédeszközöket és oltóanyagot, Kárpátaljára pedig tartós élelmiszert, iskolai eszközöket, ruhát visz az öt kamion. A szállítmányt a Baptista Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Református Szeretetszolgálat – mint a Karitatív Tanács tagjai – állították össze. Hozzájárult a segélyhez a Johannita Segítőszolgálat, a Szent Lukács Segítőszolgálat és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség segítőszervezete is. A Baptista Szeretetszolgálat ötszáz élelmiszercsomagot, hatvan iskolapadot, két iskolatáblát Munkács környékére, illetve a técsői magyar iskolának juttat el, a Kárpátokon túlra pedig tíz kórházi ágyat küldött.  
    

 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére