“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Második helyen a HUBA Rescue24!

Author: Főadmin Date: 2015. június 01., hétfő 11:36

Csehország adott otthont annak a rangos, Rallye Rejvíz elnevezésű viadalnak, amely 19 nemzet legjobb mentőegységeit, összesen 102 mentőcsapatát tette próbára különböző kategóriákban az elmúlt napokban, május 28-tól 31-ig. A HUBA Rescue24 speciális mentőcsapat (a standard orvosos egység) tagjai rutinos résztvevői voltak az eseménynek, hiszen már sok éve nem térnek ki a kihívás elől: legjobb eredményük eddig legjobb európaiként egy második helyezés volt az Egyesült Államok csapata mögött és Japán előtt. Idén is a korábban sikeres együttes, dr. Kovács Eleonóra orvos, Horváth Attila mentőtiszt, Kovács András gépkocsivezető és Pavelcze László mentőápoló, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója utazott el Csehországba.  

Pavelcze László elmondta: ahogyan azt várták, elsősorban egészségügyi jellegű feladatokat kellett végrehajtaniuk, amelyek mindegyike próbára tette tudásukat, s akadt közöttük egy-egy meglepő furcsaság is. Nagyon szorosan alakult az élmezőny, a legjobbak között csak csekély pontkülönbség alakult ki. Az eredményhirdetésen először összesítettben a negyedik helyre értékelték a HUBA Rescue24-et, így nem állhattak fel a dobogóra, bár a negyedik hellyel is nagyon elégedettek voltak. Ám a táborba érkezés után már ki volt függesztve a részletes eredmény, amely számukra nagy meglepetést hozott, ugyanis kiderült, hogy az egyik feladatnál a rendezők nem vették figyelembe a pontjaikat. Ilyenkor a hibát már nagyon nehéz kijavítani, hiszen akkorra már ünnepélyesen kiosztották a díjakat. A HUBA Rescue24 tagjai nem szerettek volna senkit megsérteni, megbántani, ezért jelezték a rendezők felé, nem akarják, hogy a már három órája kihirdetett, előkelő helyezést elért csapatoknak is kedvét szegjék, nem kérték, hogy a díjakat és az azokkal járó plaketteket elvegyék tőlük, csak annyit vártak el, hogy az eredmények kifüggesztésénél a valós pontozás szerinti helyezéseket tüntessék fel. A rendezők elismerték a hibájukat, nagyra becsülték a HUBA Rescue24 hozzáállását: ígéretük szerint a díjjal járó plakettet és az okleveleket a héten ők is megkapják.        

A tényleges végeredmény tehát…

l. helyezett: Országos Mentőszolgálat légimentő csapat, Magyarország

II. helyezett: Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 speciális mentőcsapat, Magyarország

III. helyezett: Olomouc mentőcsapat, Csehország

 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére