“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Magyarok az Ebola ellen

Author: Főadmin Date: 2014. október 14., kedd 11:08

 

Az Ebola miatt az egyébként is nagy szegénységben élő emberek még súlyosabb helyzetbe kerültek. Élelmiszerrel, fertőtlenítő szerekkel, szappannal, lázcsillapítóval segítik őket, leginkább azonban a tájékoztatásuk szükséges, mert sokszor már csak akkor veszik komolyan a betegséget, amikor már késő – mondta el Füredi Kamilla. Ennek oka, hogy az Ebolát kezdeti stádiumban sok más betegséggel is össze lehet téveszteni, mert ugyanazokkal a tünetekkel kezdődik, mint a nátha, a megfázás, a malária.



A Magyar Baptista Szeretetszolgálat munkatársa a helyzetet érzékeltetve példaként említette, hogy egy körzet akkor esett kétségbe, amikor egy gyülekezetvezető, a felesége, annak édesanyja és a fiuk egy héten belül meghalt. Meg kell tanítani az ittenieket, hogyan tudják megelőzni a járványt – mondta Füredi Kamilla az Ma Reggelben.

 

 

(Forrás: hirado.hu)

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére