“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Két Terbe a válogatottban!

Author: Főadmin Date: 2017. október 03., kedd 10:37

 

Balatonszárszó, Fuengirola – Szeptember közepén a Baptista Szeretetszolgálat sakkozói, a Terbe-ikrek két külön válogatottban is szerepeltek: Juliannát meghívták a felnőtt női válogatottba, míg Zsuzsanna az Egyetemisták Európa Bajnokságán képviselte hazánkat. 

Idén Magyarországot érte az a megtiszteltetés, hogy megrendezze az 1976 óta tartó Mitropa Kupa sakkversenyt. A nők harmadjára állhattak a dobogó legfelső fokára, míg a férfiak negyedik helyen zártak.

A közép-európai kupa, ahol 10 ország válogatottjai méretették meg magukat, szeptember 16-tól 25-ig tartott Balatonszárszón. A tavalyi évhez képest annyi változás történt, hogy a női csoportban a táblák számát felemelték 2-ről 4-re. Papp Gábor, a női válogatott szövetségi kapitánya, a „régi motorosoknak” számító Lázárné Vajda Szidónia és Gara Tícia mellé három fiatal tehetséget hívott meg a fejlődésük érdekében: a csapatot Terbe Julianna, Havanecz Bianka és Kovács Judit egészítette ki. A verseny felénél úgy tűnt, hogy az addig 100 százalékot teljesítő francia csapatot már nem lehet megállítani, azonban a magyar hölgyek remek hajrával könyörtelenül átvették a vezetést és nem adtak több lehetőséget ellenfeleiknek.

Terbe Julianna, a Baptista Szeretetszolgálat játékosa először volt felnőtt válogatott. Juli a gyengébb kezdés után stabilan hozta a pontokat (olykor a második táblán!), ezzel teljesítette az elvárást, 8/5 ponttal végzett. Juli elmondása szerint hasznos szakmai és pszichológiai tapasztalatokkal gazdagodott. A csapat igazán összetartó volt, a kapitány pedig a nehéz helyzeteket is higgadtan és profin kezelte. Reméljük, hogy legközelebb is szurkolhatunk Julinak és a válogatottnak! Gratulálunk az első helyezéshez!

A napokban ért véget a spanyolországi Fuengirola városában megrendezett Európai Egyetemi Bridzs- és Sakkbajnokság. Mindössze második éve rendezik meg ezt a bajnokságot, de már így is rangos, feltörekvő versenysorozatról beszélhetünk. Összesen 15 ország és 25 egyetem mérte össze tudását. A Testnevelési Egyetemet képviselve Terbe Zsuzsanna és Varga Klára ült asztalhoz.

A lányok a sakk csapatverseny rapid kategóriájában harmadik helyen végeztek az oroszok és a szerbek mögött. Zsuzsi a második táblán játszott, ahol kiemelkedő eredményével tábladíjat szerzett.

 


RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére