“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Észak-Karolinában segít a magyar baptisták különleges mentőcsapata

Author: Főadmin Date: 2018. április 21., szombat 17:17

 

Raleigh – Az Egyesült Államok Észak-Karolina államában dolgozik az elkövetkezendő napokban a Baptista Szeretetszolgálat HUBA-Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoportja. 


Amerikai partnereik felkérésére a legutóbbi hurrikán okozta károk felszámolásában vesz részt a vasárnap útnak induló mentőcsapat: elsősorban kidőlt fák miatti helyreállítás és épületek stabilizálása lesz a feladat. A magyar segélyszervezet munkatársai korábban már több héten át dolgoztak az észak-karolinai baptistákkal Nederland és Port Arthur településeken kétszáznyolcvan súlyosan sérült ház javításában segédkezve, miután 2017 szeptemberében, közvetlenül a Harvey hurrikán pusztítását követően a magyarok és az amerikaiak közösen állítottak fel mobil konyhát és tisztálkodást segítő bázist. 

A magyar és az amerikai humanitárius segélymunkásoknak és szakembereknek a Harvey hurrikán utáni volt a negyedik közös akciójuk az Egyesült Államokban. Valamennyi alkalommal hurrikán és trópusi vihar miatt siettek az áldozatok segítségére. Ott voltak 2005-ben a Louisianát sújtó Katrina, majd a 2012 októberében a keleti parton végigsöprő Sandy és a 2016 őszén Floridára lecsapó Matthew hurrikán pusztításainak helyszínein is.

 

 

 

 

 

 


RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére