“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Együttműködés az ukrajnai civil szervezetek támogatásában

Author: Főadmin Date: 2017. június 08., csütörtök 20:27

 

A projekt legfőbb feladata, hogy növelje Ukrajnában a helyi NGO-k, nem kormányzati szervezetek kapacitását, segítse a civil szervezetek fejlődését. A megvalósítás során alkalmazzák a V4-eknek (azaz a Visegrádi Együttműködés országainak: Magyarországnak, Lengyelországnak, Szlovákiának és Csehországnak) a tapasztalatait és ezzel erősítik az együttműködést a V4-ek nem kormányzati szervezetei és az ukrajnai NGO-k között. A program négy elemből áll. Része egy hétalkalmas tréning, amelynek témája lesz több más mellett például az adománygyűjtés, az önkéntesség, a szociális munka és a krízis-beavatkozás. Sor kerül majd tanulmányútra, egy tanácsadói mentorprogramra és egy kijevi konferenciára is. A képzések 2017 novemberétől kezdődnek és 2018 májusáig tartanak.

A Visegrádi Alap és a holland kormány által finanszírozott projektet a magyar Baptista Szeretetszolgálat mellett az ADRA Szlovákia, az ADRA Csehország, a lengyel Medical Mission és az ADRA Ukrajna valósítja meg.

 

 

 

 

https://www.facebook.com/visegradfund/

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére