“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Baptista robotika: világbajnoki harmadik helyen végzett a csapat!

Author: Főadmin Date: 2018. június 21., csütörtök 09:15

 

Montreál – Legjobb európai csapatként világbajnoki bronzérmes lett a baptista robotikások csapata és ezzel folytatta nagyszerű menetelését a nemzetközi porondon.


A Baptista Szeretetszolgálat 2_Bit elnevezésű csapata  – Parilla Anna és ifj. Abán Csaba összeállításban – világbajnoki bronzérmes helyen végzett június 20-án a Rescue Line (U19) kategóriában a Montreálban megrendezett, RCJ 2018 nevű, rangos nemzetközi megmérettetésen.

Abán Csaba, a csapat felkészítője elmondta: a második versenynap részeredményeinek megismerése után 8 futamot értékelve a 2_Bit első napi előnyét növelve őrizte meg dobogós helyét, így bizakodóan várhatták a döntő futamokat. Az utolsó versenynapon a csapatok és a robotok nehezített versenypályákon hajtottak végre katasztrófa-szimulációs mentési feladatokat. A 2_Bit továbbra is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, előnyét megőrizve, a legeredményesebb európai csapatként a 3. helyen zárta a világversenyt. A 38 résztvevő csapat közül az első hat helyezett sorrendje: Irán, Kína, Magyarország, Thaiföld, Japán, Németország.

A Baptista Szeretetszolgálat NiceDroid elnevezésű csapata – Jakab Ágnes és Papcsák Nóra összeállításban – a Rescue Maze (U19) kategória 15. helyén zárta a versenyt.

Abán Csaba a tényekhez hozzáfűzte: az RCJ valójában több mint egy robotika verseny. A kutatóprojekt során figyelmet kap az eltérő nemzetiségű junior korosztályú robotprogramozók közösen végzett munkája, tapasztalatcseréje. A közösség építése céljából két-két ország versenyzőiből sorsolással úgynevezett „SuperTeam” csapatokat hoznak létre, melyek a fő versenyszámok után egy félnapos megmérettetésen vesznek részt. A magyar 2_Bit csapat az elég szerény teljesítményt nyújtó angol, a NiceDroid pedig a kategóriája 8. helyén végzett német csapattal alkot párokat.

 

A versenyre való felkészüléshez az Új Európa Alapítvány (MOL Tehetségtámogató Program 2017 Művészet-tudomány Kategória) pályázati támogatása is hozzájárult, amelyből az Országos Baptista Robotika Csapat a felkészüléshez eszközöket vásárolt.



 

 


 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére