“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Átmeneti otthonok épülnek a romba dőlt házak helyén az indonéziai szigeten

Author: Főadmin Date: 2018. szeptember 15., szombat 10:48

 

Lombok - A Baptista Szeretetszolgálat ötezer dollár gyorssegéllyel támogatja az indonéziai Lombok szigetének északi részét romba döntő földrengéssorozat utáni újjáépítést. A szervezetnek önkéntese dolgozik a helyszínen.

Németh Krisztina, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntese Indonéziában, a földrengés sújtotta Lombok szigetén segíti a romeltakarítást és az újjáépítést, miután a segélyszervezet minap 5 ezer dolláros gyorssegélyt juttatott el a helyszínre.

A magyar baptisták az úgynevezett „Lombok Heros” programhoz csatlakoztak, amelynek célja, hogy még az esős évszak beállta előtt (vagyis október végéig) megszüntessék a rizsföldeken, a falvak határában felállított sátortáborokat, amelyekben az alapvető higiéniai követelmények hiánya és a zsúfoltság járványokhoz vezethet.

Azt szeretnék elérni, hogy az emberek mielőbb egy ideiglenes, saját házba költözhessenek. A program mozgósít és munkaeszközöket ad a helyi közösségeknek, a földrengés által sújtott falvak csapatait készíti fel és ellátja a bontási és az újjáépítési munkákhoz szükséges eszközökkel: talicskával, kalapáccsal, különféle feszítő és vágó eszközökkel, rudakkal, kötelekkel és szegekkel. Ezek segítségével előbb lerombolják a még álló romos épületeket, eltakarítják romokat, majd megtisztítják, és újra használhatóvá teszik az alapokat, illetve a bontásból származó építőanyagot, fát, téglát, cserepet, de még a szegeket is. Ezek felhasználásával már felépíthető az ideiglenes otthon. Később aztán, az esős évszakot követően – amikor a kormány által minden lakhatatlanná vált ház után megítélt 50 millió rúpia támogatást a családok megkapják –, a megtisztított és most előkészített alapra fel lehet építeni a végleges otthont. A program munkatársai a katonaság Lombokra helyezett egységeivel együttműködve dolgoznak.

A lomboki földrengéssorozat számokban: 430 ezer hontalanná vált ember, 74 ezer összeomlott ház, 7 ezer sérült, 515 halott és több mint ezer utórengés.

 

 

 

 

 


 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére