“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Maszkok az egyetemnek a „Tisztelet a Hősöknek” program jegyében

Author: Főadmin Date: 2021. július 29., csütörtök 09:39

 

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közötti együttműködés jegyében, a „Tisztelet a Hősöknek” program részeként, a segélyszervezet – tekintettel a járványügyi helyzetre – 50 ezer orvosi szájmaszkot adott át az egyetem számára.


A felajánlást Christián László r. ezredes, oktatási rektorhelyettes és Finta Zita campus főigazgató vette át Horváth Sándor projektvezetőtől. Az átadás előzménye, hogy tízmillió maszkot ajánlott fel a kínai Chi Fu Investment Fund Management Zrt. a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, ezeket az öt nagy magyarországi segélyszervezet juttatja el azokba az intézményekbe, ahol a védőeszközöknek a legnagyobb hasznát látják.

A „Tisztelet a Hősöknek” program 2015-ben indult a Baptista Szeretetszolgálat égisze alatt a magyar katonák, rendészeti területen dolgozók, katasztrófavédők, és mentők támogatásáért. A segélyszervezet a felajánlott egészségügyi védőfelszereléssel fejezi ki tiszteletét és nagyrabecsülését ezen hivatások oktatási-képzési bázisintézményén. A program hídszerepet tölt be a civil társadalom és a közfeladatot ellátók között; megszólítja és bevonja az embereket, egyúttal növeli a társadalmi megbecsülés kultúráját. Ennek köszönhetően a segítségnyújtás mellett, a korábbinál szélesebb körben képes kiterjeszteni a megbecsülés, a tisztelet és elismerés kultúráját, ahol a társadalom részéről köszönet illeti azokat, akik a haza szolgálatáért kockáztatják életüket, közfeladataik ellátása közben. 

Fotó: Szilágyi Dénes

 

Lap tetejére