“WITH FAITH AND COMPETENCE”

„Pont ami kell”

Author: Főadmin Date: 2014. december 16., kedd 13:32

„Pont ami kell”

 

Ez a Baptista Pont hálózat pécsi irodájának jelmondata, mely többféleképpen is értelmezhető. 

Egyik üzenete, hogy Isten csodálatos módon tölti be szellemi és fizikai szükségeinket. Ezt tapasztalhattuk meg a közelmúltban.

 

A Baptista Pontokon történő mindennapi munka lényeges része az adományok begyűjtése és kiszállítása, melyhez  itt Pécsen egy közel 20 éves áruszállító járművet használunk. Az autó sok-sok éve a Szeretetszolgálat megbízható „öregjei” közé tartozik, azonban kora és állapota miatt mára „nyugdíjazásra” érett. 

Németországban élő magyar testvéreink révén ez a hír eljutott a Regensburgban lévő Szabad Evangéliumi gyülekezet egyik vállalkozó családjához is. 

Az Úr indította őket a segítségre, és egyik újszerű Iveco 3,5t-s áruszállító teherautójukat bocsájtották rendelkezésünkre jövő év áprilisig, minden viszonzás nélkül. A családapa azt mondta, mikor meg szerettük volna köszönni, hogy ne neki köszönjük, mert az ő cége Istené, és felé adjunk hálát.

 

A Baptista Szeretetszolgálat ország nyolc településén kilenc adományboltot működtet – Békés, Esztergom, Fót, Kaposvár, Kosd, Pécs, Rétság, Székesfehérvár. Az adományközpontok adományok – ruhaneműk, háztartási eszközök, tartós élelmiszerek, kisbútorok – leadására, és jelképes pénzösszeg felajánlásával elvihető termékek cseréjére létrehozott pontok. A BaptistaPont a térség szociálisan rászoruló családjainak is segítséget nyújt, fogadja személyes, telefonos, vagy levélben történő megkereséseiket, és igyekszik enyhíteni a bajba jutottak nehéz helyzetén. Így elmondható, hogy nem csupán adománypontként, hanem szociális irodaként is üzemel.

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére