“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Vásáron mutatták be a jó szívvel készített díszeket

Author: Főadmin Date: 2017. szeptember 25., hétfő 10:19

 

Gyömöre – A Baptista Szeretetszolgálat közel egy éve, 2016 októberében avatta fel az értelmi fogyatékosok nappali ellátóját, azóta egy időben 20 rászorultról gondoskodnak a Győr-Moson-Sopron megyei településen. 

 

Nyitrai Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára az avatáson azt mondta, az intézmény az együttműködésnek és a fogyatékosok ellátásának egyformán jó példája. Kiemelte annak jelentőségét, hogy a helyi közösség kezdeményezése ilyen eredményesen találkozott a segélyszervezet és a Magyarországi Baptista Egyház céljaival. Úgy fogalmazott, a szeretetszolgálat lényegében a kormány programját valósítja meg azzal, hogy a fogyatékosok „otthon-közeli” ellátását helyezi tevékenységének előterébe, ez a feladatellátás pedig számíthat a kormány támogatására.

A Miháldy Borbála nevét viselő ház egyike azon intézményeknek, amelyeknek köszönhetően a Baptista Szeretetszolgálat – bár híre elsősorban a külföldi segélyakciókról jut el a nyilvánossághoz – tevékenységének mintegy kilencven százalékát tekintve hazai rászorultakról gondoskodik. A szervezet Gyömörén is támogatta a helybélieket abban, hogy ápolni tudják a rászorultak gondozásának örökségét: ehhez hálás partnerekre találtak, hiszen a településen tudják, mennyire fontos a közösség összefogása.

A nappali otthon az avatás óta egy időben általában 20 rászoruló ellátását biztosítja a téti, a győri és a pápai járásból, ezt egészen 18 éves kortól nyugdíjig vállalják enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékosok esetében. A gyömörei házban és annak környékén elsősorban mezőgazdasági jellegű foglalkoztatás folyik, de díszeket is készítenek. Legutóbb ezekkel 2017. szeptember 23-án, szombaton mutatkoztak be a településen megrendezett népszerű őszi eseményen, a Toronyirány Vásári Forgatagban. Az intézmény gondozottjai és dolgozói a vásárban mutatták be, illetve kínálták kedves, szeretettel készített portékáikat a látogatóknak.

 

RELATED NEWS

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére