“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Trefort-díjat kapott Szabó Károly, a

Author: Főadmin Date: 2015. augusztus 30., vasárnap 23:11
Cimkék: Trefort-díj

Trefort-díjat kapott Szabó Károly

- Az egyetlen egyházi fenntartású intézményben tanító díjazott -

 

A hejőkeresztúri VI. Nemzeti Tanévnyitón Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár Trefort Ágoston-díjban részesítette az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskolából Szabó Károly igazgatóhelyettes kollégámat az oktatás érdekében hosszabb időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként 2015. augusztus 30-án.

Szabó Károly öt diplomája és számos tanfolyami és egyéb képzése pontosan mutatja, hogy magát állandó képezni szerető tanáregyéniség. A főiskola után 1975-ben került iskolánk elődjébe, a kisújszállási 625. Sz. Ipari Szakmunkásképző Intézetbe, ahol előbb műszaki tanárként, majd 1986-tól 1997-ig gyakorlati oktatásvezetőként dolgozott. Végzettségeiből, szakképzettségeiből fakadóan több területen is képes ellátni a szakiskolai, szakközépiskolai tanulók szakmai oktatását. Gyakorlati oktatásvezetőként döntő szerepe volt az iskolai tanműhelyek létrehozásában és működtetésében, valamint az iskolai gyakorlati oktatás tárgyi és személyi feltételeinek biztosításában. Tanítványai közül többen a térség gazdálkodó szervezeteinél vezetői vagy középvezetői munkakört töltenek be.

1997 és 2008 között a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetőjeként országos szinten elismert szakképzési szakemberként tartották/tartják nyilván; 2003-ban Leonardo Mobilitási Nívódíj kitüntetésben, 2007-ben Kiváló Kamarai Munkájáért elismerő oklevélben részesült.

Részt vett a kamarai szintvizsgák kidolgozásában, szakmai versenyek szervezésében, továbbá tananyagfejlesztésben is. Tapasztalatait több tanulmányban tette közkincsé. Ezen időszakban is mindig segítőkész volt a megye szakképzéssel foglalkozó intézményeivel kapcsolatosan, legyen szó iskolai vagy gazdálkodó szervezet által történt megkeresést illetően, sokan az ő segítségén keresztül jutottak el Nyugat-Európába különböző szakmai tanulmányutakra.

2009-ben visszatért az Illéssy-iskolába, ahol igazgatóhelyettesi munkakört lát el. Szerteágazó munkaköri feladatköre mellett aktív pályázatíró, az iskola szakmai munkájában, szakmaszerkezeti átalakításában kezdeményezően vesz részt. Teszi mindezt szerényen, a tanulók, a gazdálkodó szervezetek és a dolgozói közösség iránt érzett magas fokú felelősséggel.

A baptista szakképző intézményhálózat és a fenntartó számít szakmai tudására: előadást tart országos szakképzési értekezleten, szakképzési háttéranyagok kidolgozásában vesz részt. Munkáját 2012-ben az iskola Illéssy Sándor-díjjal, a Baptista Szeretetszolgálat Elnöksége 2014-ben Ócsai Nagy Pál éremmel ismerte el.

Szabó Károly olyan elméleti és gyakorlati tudással bír, hogy biztos kiigazodási oszlopa a város, a megye és a baptista intézmények szakképzésének.

Dolgozói közösségünk és fenntartónk, a Baptista Szeretetszolgálat szeretettel gratulál a Trefort Ágoston-díjhoz.

 

Toldi Attila igazgató

fotók: MTI

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére