“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Tisztelet a Hősöknek az Árvák karácsonyán

Author: Főadmin Date: 2016. december 17., szombat 22:46

 

A 2002 óta minden évben megtartott rendezvényen azokat a gyermekeket látja vendégül a honvédelmi tárca, akiknek valamelyik szülője a Magyar Honvédség katonájaként vesztette életét. Ezen a napon a minisztérium ajándékokkal és ünnepi műsorral kedveskedik azoknak, akik számára a karácsony már nem jelenthet teljes családi ünnepet. Nagy megtiszteltetés volt a Baptista Szeretetszolgálat számára, hogy a szeretet és a Megváltó születésének ünnepén vidám karácsonyi ajándékot adhatott az esemény résztvevőinek.

A Tisztelet a Hősöknek program célja, hogy még szélesebb körben kiterjessze a megbecsülés, a tisztelet és elismerés kultúráját, hiszen a társadalom felől a lehető legnagyobb köszönet illeti azokat, akik nem ritkán az életüket kockáztatják a közfeladatok ellátásért és a haza szolgálatáért.

Az eseményen jelen volt dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, dr. Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke és Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi igazgatója is. A védelmi tárca és a segélyszervezet között már hosszú évek óta rugalmas és eredményes az együttműködés, amely legtöbbször közös programokban, kölcsönös támogatásokban, gyakorlatokban, tapasztalatcserékben teljesedik ki. A minapi találkozó jó alkalmat adott arra, hogy a felek röviden áttekintsék mindazon lehetőségeket, amelyeket a jövőben – a további kiegyensúlyozott együttműködés jegyében – kiaknázhatnak a humanitárius segítségnyújtás, a kríziskezelés és a felkészülés területén.     

A rendezvényről bővebben a http://www.honvedelem.hu/cikk/60944_arvak_karacsonya linken is olvashatnak.

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére