“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Tehetségműhely a kisújszállási baptista iskolában

Author: Főadmin Date: 2017. január 06., péntek 10:00

 

A műhelymunkát Oros Róza, a tanács megbízott elnöke nyitotta meg, majd Kecskésné Herczegh Kata „Tehetséggondozás másképp a művészeti oktatásban” címmel tartott bemutatót. Az előadás folyamán több olyan kérdést vetett fel, amely együttgondolkodásra késztette hallgatóságát. Néhány fontos téma az elhangzottak közül: Mi a célja a művészetoktatásnak? Az iskola személyiség- vagy tananyagközpontú? Mennyire van lehetőség az önkifejezésre a művészetoktatásban? Művészetoktatás SNI-s gyerekek bevonásával. A művészetterápiás foglalkozások szükségszerűsége. Mi a teendő, ha több művészeti ágban tehetséges a növendék? Speciális felmérések tehetségterületenként, és komplexitás a művészeti nevelésben.

Horváthné Galambos Olga a hegedűoktatás egyik különleges lehetőségeként mutatta be a Suzuki- módszert, amelynek speciális jellemzője, hogy a gyermekeket óvodás korban, csoportosan kezdik el tanítani. Az oktatás a szülők bevonásával történik, melynek fontos eleme a hallás utáni tanulás, az állandó ismétlés és a zenehallgatás.

A nap folytatásaként az esemény vendége volt Herczegh Tímea szakpszichológus is, aki interaktív előadásával ismertette meg a művészetterápiás foglalkozásokban rejlő lélekgyógyítás lehetőségeit. Az előadó megosztotta tapasztalatait a zene, a mozgás, a dráma eszközeinek együttes alkalmazásáról, amit a jelenlévő pedagógusok a gyakorlatban is kipróbálhattak.

– Akik ott voltak, gondolatébresztő és szakmailag előremutató ismeretekkel gazdagodva zárták a tehetségműhely munkáját –, összegzett Széplaki Edit igazgató és Bögösné Szász Edit igazgatóhelyettes.

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére