“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Születésnapi köszöntés Dágon

Author: Főadmin Date: 2014. december 16., kedd 12:54

 

Locker Ferencné Marika néni 100 évvel ezelőtt Dágon látta meg a napvilágot, és azóta is ott él. Férje már nem él, 3 gyermekük született 2 lány és egy fiú, sajnos a legidősebb lánya elhunyt. Hat unokája, és 14 dédunokája van. Remek mentális képességét az is mutatja, hogy teljesen tájékozott a napi dolgokban. Kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, azt felete:  “a sok munka”

 

Az idős emberek ellátása az egyik legrégebbi eleme a társadalmi gondoskodásnak, szociális ellátásnak. A kor előrehaladtával az ember lelki, és egészségi állapota megváltozik és bár ez a változás minden embernél más és más, általában az idő múlásával mindenkinél jelentkezik, melynek következtében egyre nagyobb mértékben van szüksége segítségre.

 

A Baptista Szeretetszolgálat ebben kíván segítséget nyújtani. Kiterjedt házi segítségnyújtó szolgálatunk lehetővé teszi, hogy munkatársaink közel 8.000, otthonélő, segítségre szoruló idős embert látogasson meg naponta. A szolgáltatás keretében otthonukban nyújtanak közvetlenül segítséget. Elvégzik a hajlott korú ember minden napos teendőinek segítését, a bevásárlástól, a személyes higiéné biztosításán keresztül, apróbb hivatalos ügyek intézéséig (csekk feladás, gyógyszer kiváltás, stb.). Segítenek környezetük, lakásuk tisztán tartásában, ruházatuk mosásában.

 

Segítséget nyújtnak a különböző szolgáltatások igénybevételéhez, szakrendelésre kíséréssel, a különböző szociális támogatásokhoz való hozzáférés megkönnyítésével. A szolgáltatás kapcsolatot tart és együttműködik a háziorvosokkal, az egészségügyi és szociális alap- és szakellátást nyújtó intézményekkel is. Munkájuk nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy az idősek otthonába költözésre tényleg csak a legvégső esetben kerüljön sor, és ameddig csak lehetséges gondozottjaink a saját, megszokott környezetükben élhessenek.

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére