“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Szépség a szegénységben: egy ajándék nap rászorult lányoknak és asszonyoknak

Author: Főadmin Date: 2016. május 14., szombat 17:44

 

A május 14-én, szombaton 10 órától egészen 15 óráig tartó Szépségnapon szorult helyzetükhöz képest rendkívüli kényeztetésben volt részük a hajléktalanok átmeneti szállóiról érkező lányoknak és asszonyoknak, a családok átmeneti otthonaiban lakó édesanyáknak. A segítőkész önkéntesek és az önzetlen, nagyvonalú támogatók jóvoltából fodrászattal, kozmetikával, körömápolással, irodai és arcmasszázzsal, hennafestéssel, valamint izgalmas meglepetésekkel és ajándékokkal várták az érkezőket. A mozgalmas napon a sok nehéz napot látott érdeklődők megpihenhettek a teaházban, vagy érdekes teszteket tölthettek ki a beszélgető kuckóban, a babasarokban pedig a gyerekeknek kedveskedtek. Lehetőség adódott önéletrajz készítésére vagy frissítésére, a szemet gyönyörködtető változások megörökítéséről pedig kedves fotósok gondoskodtak. Az intézmény a Caledonia jóvoltából egy tál finom étellel, büfével várta látogatóit.

– Sokan rendeznek hasonló napokat, elsősorban a szépségápolással, életmóddal foglalkozó lapok részéről látunk ilyen kezdeményezéseket. Ezekről sokan hallanak. Mivel munkatársaimmal tudtuk, hogy az intézményeinkben lakó lányok, asszonyok, családanyák ilyesmire többnyire még csak nem is gondolhatnak, úgy gondoltuk, megteremtjük a lehetőséget – mondta Kurja Tímea, aki a Baptista Integrációs Központ telephelyvezetője a Menekülteket és Oltalmazottakat Befogadó Családok Átmeneti Otthonában. Ahol a nyüzsgés, a sok vidám arc, hálás tekintet, csinos frizura és eltűnni látszó ránc árulkodott a rendezvény sikeréről. A BIK hat hajléktalanszállójának és két családok átmeneti otthonának lakói élhettek a nem mindennapi kedvezménnyel.

Miközben láthatóan mindenkihez volt egy-egy jó szava, Tímea beszámolt róla: két hónappal ezelőtt kezdték a szervezést, és amit elértek, azt elsősorban a támogatóknak köszönhetik. Olyan segítőknek, mint amilyen például a Cosmopolitan, a Lush, vagy a C&A. És sok-sok magánszemélynek, akik fésültek, hajat vágtak és szárítottak, körmöt ápoltak és megtették mindazt, amit a szegény és a távoli, háborús országokból életüket hozzánk menekítő nők már hosszú ideje nélkülözni kénytelenek. A Baptista Integrációs Központ munkatársai és önkéntesei örömmel nyugtázták, mennyire sokan jelentkeztek felhívásukra, s ez a siker előre bocsátotta annak a lehetőségét, hogy jövőre az akciót megismételhessék. Első alkalommal a hét intézmény közel száz rászorultjának sikerült széppé tenni nem csak a küllemét és megjelenését: talán egy kicsit nélkülözéstől meggyötört lelkét is.      

 

 

 

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére