“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Nincs B-terv! A bolygónkra nincs jótállás!

Author: Főadmin Date: 2018. április 06., péntek 13:57

 

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat pályázatot hirdet a fenntartható fejlődésről, bolygónk védelméről, a klímaváltozás hatásairól. Rövidesen jelentkezünk a részletekkel!


A fenntartható fejlődés nem csak egy téma, ez a küldetésünk! Sok mindenben választhatunk az életünk során; hol ebédeljünk, milyen színű legyen az előszobafalunk, mi lesz gyermekeink neve, melyik cipő passzol a ruhánkhoz… De bolygót nem választhatunk. A bolygónkat nem cserélhetjük ki, nem veszik vissza, nincs rá garanciajegy. Nekünk Ő jutott, s vele együtt az a misszió, hogy óvjuk, nem csak saját magunk, hanem a jövő nemzedéke számára is. A Baptista Szeretetszolgálat most értékeli azon civil szervezetek munkáját és ötleteit, akik hivatásuknak tartják Földünk védelmét, értékeinek megőrzését és a fenntartható fejlődés elérését.

Amennyiben van egy jó ötleted, hogyan lehetne a fenntartható fejlődés kihívásait minél nagyobb társadalmi körben megismertetni, s minél többeket mozgósítani, motiválni a célok megvalósításában, ne habozz megosztani velünk.

Az alábbi témákban várjuk az ötleteket:

a.)     Fenntartható fogyasztási és termelési szokások:

Olyan pályázatokat várunk, melyek felhívják a figyelmet a természeti erőforrások pazarlására, s mindemellett széleskörű ismeretanyagok átadásával a felelős fogyasztási, termelési minták kialakítását és megismerését célozza,  így közvetítve és népszerűsítve mind az egyén,mind a társadalom számára is hasznos, követendő mintákat. Széles körben ismerteti meg a Föld eltartóképességét és annak határait, rávilágítva Magyarország  helyzetére a növekvő globális  kihívásokkal szemben.

 

b.)    A klímaváltozás és hatásainak leküzdése

Innovatív oktatási módszerekkel, tájékoztató kampányokon keresztül sarkal a fenntartható környezeti célok megvalósítására. Felhívja a figyelmet a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaira, különös tekintettel a tengerszint emelkedésére, a szélsőséges időjárásra, a globális hőmérsékletemelkedésre vagy a globálisan növekvő CO2 kibocsájtásra.

 

A pályázati felhívás részleteivel és minden hasznos információval hamarosan jelentkezünk, addig is  ötletelésre fel!

 

 

 

 


RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére